Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πήρε τις απαραίτητες ανάσες

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πήρε τις απαραίτητες ανάσες
ΑΓΟΡΑ: Βάλσαμο η σημερινή αντίδραση. Μας ξάφνιασε ευχάριστα ο ενθουσιασμός στη Eurobank και η αντίδραση της ΔΕΗ, αλλά κυρίως η ανάκαμψη των ΕΛΠΕ.

Ο τζίρος ήταν χαμηλός αλλά υπήρξαν και πολλές μετοχές που έκαναν μεγάλο όγκο. Eurobank, ΕΛΠΕ, Motor Oil και μερικές μικρές μεταξύ άλλων ήταν δραστήριες.

Δεν χρειάζεται ενθουσιασμός, οι ξένοι δεν έχουν ιδιαίτερη συμμετοχή αυτή την περίοδο. Προτιμούν να απέχουν. Έτσι αυτοί που έχουν μείνει σήμερα αποφάσισαν να απομακρύνουν την αγορά από τα χαμηλά της και να κάνουν άλλη μία προσπάθεια για τις 650 μονάδες.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Εξαιρετική η Eurobank, άλλαξε όλο το κλίμα και έκλεισε στο +11%. Με μεγάλη απόσταση η δεύτερη σε άνοδο Alpha στο +3,5%. Μικρότερη η άνοδος για Εθνική και αμετάβλητη η Πειραιώς.

ΕΛΠΕ: Θεαματική κίνηση και απομάκρυνση από την περιοχή γύρω από τα 7 ευρώ που κινιόταν τις τελευταίες εβδομάδες. Βγάζει αποτελέσματα την Πέμπτη και για να δούμε αν το σημερινό είναι μία προεξόφληση καλύτερων αποτελεσμάτων έναντι των εκτιμήσεων ή κάποια άλλη εξέλιξη.

Η μετοχή είναι εξαιρετικά φθηνή και τους επενδυτές δεν θα πρέπει να τους απασχολεί τι θα γίνει με την πώληση. Αν δεν πουληθεί τώρα θα πουληθεί αργότερα και υψηλότερα.

MOTOR OIL: Ίδρωσε για να κλείσει σε θετικό έδαφος. Πάνω από 400 χιλ. τεμάχια άλλαξαν χέρια και δεν είναι και λίγα. Αποτίμηση 2,04 δισ. ευρώ.

LAMDA: Στα 6,25 ευρώ αλλά με μεγάλο όγκο. Έβγαιναν κομμάτια στην τιμή που έκλεισε και υπήρχαν και αντίστοιχες μεγάλες εντολές υψηλότερα. Πήγε μέχρι τα 6,30 ευρώ. Καλή η συμπεριφορά της πάντως και αν έχει συνέχεια μπορεί να δει τιμές πάνω από 7 ευρώ.

ΚΕΚΡΟΨ: Στο -9% και στα 1,40 ευρώ με όγκο 67 χιλ. τεμάχια. Αναβλήθηκε η συζήτηση με αίτημα του Ελληνικού Δημοσίου. Για να δούμε πότε θα ξεμπλέξει από αυτές τις δικαστικές περιπέτειες. 

ΙΚΤΙΝΟΣ: Η διάσπαση των 5 ευρώ και μάλιστα η υποχώρηση στα 4,70 ευρώ προβληματίζει. Πάει για την επόμενη στήριξη αλλά ο όγκος έδειξε πως οι αγοραστές έκαναν πίσω και άφησαν τους πωλητές με λίγα κομμάτια να την κλείσουν στο -7%.

FORTHNET: Τρίτη συνεχόμενη ανοδική σε μία προσπάθεια να ωραιοποιηθεί η αποτίμηση. Στα 0,2340 ευρώ έφτασε η μετοχή και η αποτίμηση δείχνει 38,3 εκατ. ευρώ. Καμία ενημέρωση για τη διαδικασία πώλησης.

ΕΧΑΕ: Καλή και η δική της κίνηση με μέτριο όγκο. Στο +4% και στα 3,84 ευρώ. Πρέπει να απομακρυνθεί περαιτέρω αλλά με τέτοιους τζίρους στο ΧΑ δεν μπορεί να πάει και μακριά.

ΕΒΖ: Έτσι που τα κάνατε στην κυβέρνηση, άντε τώρα να βρείτε λύση. Θα τρέξουν οι επενδυτές…

ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ: Στην επιτήρηση μεταφέρονται οι μετοχές. Καιρός ήταν, αφού βγάζει ζημιές εδώ και δύο χρόνια αν δεν κάνουμε λάθος μεγαλύτερες από το 30% της καθαρής θέσης. 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Την Πέμπτη έχουμε αρκετές δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων και μπορεί αυτές να τραβήξουν τα βλέμματα των επενδυτών και να ξεχάσουμε τα άλλα προβλήματα.

www.bankingnews.gr

BREAKING NEWS