Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των ενδιάμεσων εκλογών - Στο 3,21% το 10ετές

ΗΠΑ: Άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των ενδιάμεσων εκλογών - Στο 3,21% το 10ετές
Ήπια άνοδο καταγράφουν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των ενδιάμεσων εκλογών
Ήπια άνοδο καταγράφουν σήμερα (6/11/2018) οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των ενδιάμεσων εκλογών, τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν αναταράξεις στις αγορές.
Τα «βλέμματα» όλου του κόσμου είναι στραμμένα στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ, οι οποίες διεξάγονται σε σκηνικό έντασης και πρωτοφανούς πόλωσης.
Η σημερινή εκλογική αναμέτρηση είναι εξαιρετικά κρίσιμη για το μέλλον των ΗΠΑ αλλά και για το υπόλοιπο της θητείας του Donald Trump.
Το πιο πιθανό αποτέλεσμα φαίνεται να είναι ότι οι Δημοκρατικοί θα αναλάβουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων και οι Ρεπουμπλικάνοι θα κρατήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Wedbush Securities, Steve Massocca, σε κάθε περίπτωση, ένα διαιρεμένο Κογκρέσο θα δημιουργήσει προβλήματα στην Ουάσινγκτον, τα οποία θα έχουν «αρνητικές επιδράσεις» στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Όπως ανέφερε ο ίδιος, η ατζέντα του Trump είναι καλή για τις αγορές, καθώς προβλέπει περαιτέρω φορολογικές περικοπές και λιγότερη ρύθμιση.
Περί τις 20:30, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ σημειώνει άνοδο 1,3 μονάδας βάσης, στο 3,21%.


Η απόδοση του 2ετούς ενισχύεται κατά 1,6 μ.β. στο 2,93%, ενώ του 30ετούς σημειώνει οριακή πτώση στο 3,43%.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Η Fed ξεκινά αύριο τη διήμερη συνεδρίασή της, ωστόσο δεν αναμένεται να προβεί σε νέα αύξηση των επιτοκίων.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, πτώση κατέγραψαν τον Σεπτέμβριο του 2018 τα «ανοίγματα» θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ, ωστόσο παρέμειναν αρκετά υψηλότερα του συνολικού αριθμού των ανθρώπων που αναζητούν δουλειά, μια νέα ένδειξη ότι η αμερικανική οικονομία παραμένει ιδιαίτερα ισχυρή.
Ειδικότερα, οι ανοιχτές θέσεις εργασίας υποχώρησαν στα 7 εκατ. τον Σεπτέμβριο, από το επίπεδο - ρεκόρ των 7,3 εκατ. του Αυγούστου.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια ηπιότερη μείωση των θέσεων, στα 7,125 εκατ.
Το ποσοστό των ανθρώπων που παραιτήθηκαν παρέμεινε αμετάβλητο στο 2,7% -κοντά στο ιστορικό υψηλό του 2,9% που είχε σημειωθεί το 2001.
Τον Σεπτέμβριο, περίπου 5,7 εκατ. άνθρωποι προσελήφθησαν, ενώ 5,7 εκατ. έχασαν τις δουλειές τους, συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων που παραιτήθηκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης