Αίγυπτος: Ο el Sisi λέει ότι ο στρατός θα υπερασπιστεί τους Άραβες του Κόλπου σε περίπτωση άμεσης απειλής

Αίγυπτος: Ο el Sisi λέει ότι ο στρατός θα υπερασπιστεί τους Άραβες του Κόλπου σε περίπτωση άμεσης απειλής
Ο Αιγύπτιος πρόεδρος el Sisi δήλωσε πως ο στρατός θα προασπίσει τους Άραβες του Κόλπου
Ο Αιγύπτιος πρόεδρος el Sisi δήλωσε πως ο στρατός θα προασπίσει τους Άραβες του Κόλπου αν βρεθούν αντιμέτωποι με οποιαδήποτε άμεση απειλή, ανέφερε σήμερα (6/11) μια φιλοκυβερνητική εφημερίδα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Youm7, ο el Sisi είπε επίσης, απαντώντας σε ερώτηση για τις κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν: «Η αστάθεια μας επηρεάζει όλους και όποιο κράτος έχει αστάθεια επηρεάζει όλους εμάς».
Η Αίγυπτος του el Sisi είναι σύμμαχος με τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προσχώρησε τον περασμένο χρόνο στο μποϊκοτάζ του Κατάρ από τις χώρες αυτές και αντιτίθεται στην επιρροή του Ιράν στην περιοχή.
«Οι αραβικοί λαοί μας πρέπει να παραμείνουν ενήμεροι και να έχουν πραγματική συναίσθηση του τι περνάει η περιοχή», δήλωσε  οel Sisii, σύμφωνα με τη Youm7.
«Στεκόμαστε δίπλα στους αδελφούς μας του Κόλπου με όλη μας την καρδιά, και αν η ασφάλεια του Κόλπου απειληθεί άμεσα από οποιονδήποτε, ο αιγυπτιακός λαός, ακόμη και πριν από τους ηγέτες του, δεν θα το αποδεχθεί αυτό και θα κινητοποιήσει δυνάμεις για να προστατεύσει τα αδέλφια του» πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS