Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φόρο ακίνητης περιουσίας θα πληρώνει η Καθολική Εκκλησία στην Ιταλία

Φόρο ακίνητης περιουσίας θα πληρώνει η Καθολική Εκκλησία στην Ιταλία
Ιταλία: Φόρο ακίνητης περιουσίας θα πληρώνει η Καθολική Εκκλησία
Το ποσό των 4 δισεκ. ευρώ καλείται να καταβάλλει στο ιταλικό Δημόσιο η Καθολική Εκκλησία, για φόρους ακίνητης περιουσίας που δεν κατέβαλε στο παρελθόν, σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου
Η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται να ακυρώσει προηγούμενη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που ελήφθη το 2016 και ανέφερε ότι δεν είναι δυνατή η καταβολή του φόρου λόγω οργανωτικών δυσκολιών.
Σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αυτό είναι εσωτερικό ζήτημα της Ιταλίας, το οποίο θα πρέπει να επιλύσουν οι αρχές της χώρας.
Οι επικεφαλής του Μοντεσοριανού σχολείου της Ρώμης, που άσκησαν την έφεση για την απόφαση που εξαιρούσε τα μη εμπορικά κομμάτια της Εκκλησίας δηλώνουν ικανοποιημένοι, λέοντας μάλιστα πως για μια ακόμα φορά ο Δαυίδ κατάφερε να νικήσει τον Γολιάθ.
Βάσει λοιπόν της απόφαση η Καθολική Εκκλησία θα υποχρεούται να καταβάλει φόρο ακινήτων, για κτίσματα και περιουσίες που προορίζονται για εμπορική χρήση.
Ο φόρος ακινήτων δεν θα αφορά τους χώρους λατρείας, αλλά οικήματα που φιλοξενούν επωφελείς δραστηριότητες, όπως είναι τα ξενοδοχεία και οι ξενώνες της Καθολικής Εκκλησίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης