Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Οι τράπεζες και πάλι στο επίκεντρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Οι τράπεζες και πάλι στο επίκεντρο
ΑΓΟΡΑ: Θετικό το κλίμα στην έναρξη των συναλλαγών με τις τράπεζες και τη Motor Oil να καταγράφουν μικρή άνοδο, ενώ συνεχίζει ανοδικά και η ΔΕΗ. Χρειάζεται προσοχή πάντως, κυρίως στις τράπεζες που είχαν ισχυρή άνοδο χθες και αν συνεχίσουν και σήμερα δεν αποκλείεται κάποιοι να θελήσουν να πάρουν τα βραχυπρόθεσμα κέρδη.

Προσοχή χρειάζεται και η Motor Oil αφού βλέπουμε μεγάλους όγκους και έντονη μεταβλητότητα. Θα πάρει καιρό μέχρι να ηρεμήσει η κατάσταση και να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις. Αν δοθούν…

EUROBANK: Δυνατή και πάλι στο ταμπλό και μαζί με την Πειραιώς δίνουν ώθηση στο γενικό δείκτη για να απομακρυνθεί από τα χαμηλά έτους και να βάλει στόχο τις 640 μονάδες. Καλός ο όγκος με περισσότερα από 740 χιλ. τεμάχια να αλλάζουν χέρια.

JUMBO: Άμεση ανταπόκριση στο αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Έδειξε το ταμείο, όχι σαν κάποιους άλλους που έφερναν συνέχεια δικαιολογίες. Όταν κάποιος καθυστερεί υπάρχει λόγος.

Όποιος τα έχει τα δείχνει. Έτσι πάει. Η Folli Follie από την πρώτη μέρα των καταγγελιών του fund έδειξε πως κάτι βρωμούσε. Το θέμα είναι γιατί τόσο καιρό δεν είχε πάρει κάποιος είδηση, αν συγκάλυπταν φυσικά και γιατί κάποιοι που είχαν υποψίες τις κρατούσαν κρυφές.

ΕΛΠΕ: Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς φέρεται να αποφάσισε πως δεν χρειάζεται δημόσια πρόταση. Συγγνώμη αλλά αυτή δεν ήταν που είχε αποφασίσει ότι επειδή πουλάει και ιδιώτης μαζί με κράτος δεν είναι αποκρατικοποίηση και χρειάζεται δημόσια πρόταση;

Θα μας πείτε τι ψάχνουμε τώρα. Λες και είναι πρώτη φορά. Έχουμε δει τα τελευταία χρόνια δεκάδες περιπτώσεις όπου ο κανονισμός γίνεται… λάστιχο. Ας μας το πουν όμως ξεκάθαρα να μην ψαχνόμαστε και εμείς τι ισχύει και τι όχι.

Στα 7,50 ευρώ η μετοχή στο άνοιγμα με όγκο 7 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 2,29 δισ. ευρώ. Υπενθυμίζεται πως αύριο δημοσιεύει αποτελέσματα τρίτου τριμήνου.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Πωλήσεις 244,7 εκατ. ευρώ από 217,3 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 12,65% και κέρδη προ φόρων και των 25,6 εκατ. ευρώ από 23,6 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο. Δεν έχει ανακοινώσει καθαρά κέρδη.

ΡΕΤΑΛΙΑ: Με 2 τεμάχια η Δρομέας άνοιξε στο +8% και με 4 τεμάχια η Τεχνική Ολυμπιακή στο -8,8%. Κάποια στιγμή να τελειώνουμε με αυτή την κοροϊδία .

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Οι τράπεζες και δυο τρεις άλλες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης μονοπωλούν το επενδυτικό ενδιαφέρον. Αυτό το λίγο που υπάρχει. Επομένως δεν βλέπουμε κάποια κίνηση στα μικρά αν και υπάρχουν καλές ευκαιρίες.

Μεγάλη απόσταση αγοραστή-πωλητή και χαμηλοί όγκοι. Γενικά το ενδιαφέρον είναι σχεδόν μηδενικό για αυτή την κατηγορία μετοχών.

www.bankingnews.gr 

BREAKING NEWS