Τελευταία Νέα
Πολιτική

Reuters για συμφωνία Κράτους - Εκκλησίας: Οι δανειστές ζητούσαν μείωση δημοσίων υπαλλήλων

Reuters για συμφωνία Κράτους - Εκκλησίας: Οι δανειστές ζητούσαν μείωση δημοσίων υπαλλήλων
Το Reuters συνδέει τη συμφωνία Κράτους Εκκλησίας με τις απαιτήσεις των δανειστών για μείωση των δημοσίων υπαλλήλων και πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων
Με τις απαιτήσεις των δανειστών για μείωση των δημοσίων υπαλλήλων και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας συνδέει το Reuters τη συμφωνία Κράτους-Εκκλησίας που ανακοίνωσαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ιερώνυμος.
«Οι δανειστές της Ελλάδας ζητούσαν εδώ και καιρό από την κυβέρνηση την πώληση περιουσιακών στοιχείων και τη μείωση των αριθμών των δημοσίων υπαλλήλων.
Μέχρι σήμερα, οι μισθοί των ιερέων καταβάλλονταν απευθείας από το κράτος όπως και εκείνοι των δημοσίων υπαλλήλων» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
Παράλληλα, τονίζεται ότι το μηνιαίο κόστος για τη μισθοδοσία των ιερών εκτιμάται σε σχεδόν 200 εκατ. ευρώ.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι κληρικοί δεν νοούνται δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ το Ελληνικό Δημόσιο δεσμεύεται ότι θα καταβάλλει ετησίως στην Εκκλησία με μορφή επιδότησης ποσό αντίστοιχο με το σημερινό κόστος της μισθοδοσίας των εν ενεργεία ιερέων.
Παράλληλα, αποφασίστηκε η δημιουργία Ταμείου Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Περιουσίας που θα διοικείται από πενταμελές διοικητικό συμβούλιο (δύο μέλη του Ταμείου θα διορίζονται από την Εκκλησία της Ελλάδος, δύο μέλη θα διορίζονται από την Ελληνική Κυβέρνηση, ενώ ένα μέλος θα διορίζεται από κοινού).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης