Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά τριών μηνών παραμένει ο χρυσός μετά τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ - Στο +0,93% και τα 1.235,20 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε υψηλά τριών μηνών παραμένει ο χρυσός μετά τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ - Στο +0,93% και τα 1.235,20 δολ. ανά ουγγιά
Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στη συνεδρίαση της Federal Reserve, η οποία ξεκινάει αργότερα εντός της ημέρας
Σημαντική άνοδο καταγράφει σήμερα Τετάρτη (7/11) ο χρυσός, ο οποίος απομακρύνθηκε από τα χαμηλά τεσσάρων μηνών στα οποία βρέθηκε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, μετά τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ.
Οι Αμερικανοί εξέλεξαν ένα διαιρεμένο Κογκρέσο στις ενδιάμεσες εκλογές, καθώς οι Δημοκρατικοί ανέκτησαν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ενώ οι Ρεπουμπλικανοί διατηρούν τον έλεγχο της Γερουσίας.
Ο δείκτης συμβολαίου χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,93% στα 1.235,20 δολ. ανά ουγγιά, γεγονός που αποτελεί ένα από τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχώρησε κατά -0,62% στις 95,72 μονάδες, καθώς τα αποτελέσματα των εκλογών περιόρισαν τη ζήτηση προς το νόμισμα.
Οι επενδυτές στρέφουν πλέον την προσοχή τους στη συνεδρίαση της Federal Reserve, η οποία ξεκινάει αργότερα εντός της ημέρας, γεγονός που αναμένεται να καθορίσει την πορεία στην οποία θα κινηθεί η τιμή του πολύτιμου μετάλλου.
Ωστόσο, οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο χρυσός θα συναντήσει σημαντική αντίσταση στο επίπεδο των 1.239 δολ. ανά βαρέλι, την οποία αν ξεπεράσει θα βρεθεί πιο κοντά στη ζώνη των 1.244 δολ. ανά ουγγιά, τα οποία αποτελούν πολύμηνο υψηλό.
Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή συμβολαίου στο ασήμι παραδόσεων Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά +1,64% στα 14,69 δολ. ανά ουγγιά, ενώ η τιμή συμβολαίου πλατίνας παραδόσεως Ιανουαρίου κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +1,07% στα 880,80 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης