Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ιερώνυμος: Άλλο συμφωνία και άλλο πρόθεση συμφωνίας - Είμαστε στην Ελλάδα ή σε ζούγκλα;

Ιερώνυμος: Άλλο συμφωνία και άλλο πρόθεση συμφωνίας - Είμαστε στην Ελλάδα ή σε ζούγκλα;
Οι ανακοινώσεις Ιερώνυμου-Τσίπρα προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων
Στον απόηχο των έντονων αντιδράσεων και σε μια προσπάθεια να «μαλακώσει» τους ιερείς για τη απόφαση ελήφθη χθες (6/11/2018) -κατά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου- με τον Αλέξη Τσίπρα, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έκανε λόγο για... πρόθεση συμφωνίας.
«Υπάρχει διαφορά: άλλο συμφωνία και άλλο πρόθεση να συμφωνήσουμε», επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος μετά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ενώ συμπλήρωσε «τι έγινε χθες;
Η Πολιτεία και η Εκκλησία δείξαμε διάθεση να λύσουμε προβλήματα που υπάρχουν εδώ και έναν αιώνα.
Αυτό θέλουμε να κάνουμε, να υπάρξει μια συμφωνία».
Παράλληλα, ο Ιερώνυμος διεμήνυσε στους ιερείς πως «ό,τι είναι να γίνει, θα το κάνουμε μαζί.
Δεν θα καταλήξουμε σε ένα σημείο το οποίο δεν θα θέλουν οι ιερείς».
Πάντως, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν χθες, μετά τη συνάντηση Ιερώνυμου-Τσίπρα, οι οι κληρικοί δεν νοούνται δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ το Ελληνικό Δημόσιο δεσμεύεται ότι θα καταβάλλει ετησίως στην Εκκλησία με μορφή επιδότησης ποσό αντίστοιχο με το σημερινό κόστος της μισθοδοσίας των εν ενεργεία ιερέων.
Παράλληλα, αποφασίστηκε η δημιουργία Ταμείου Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Περιουσίας που θα διοικείται από πενταμελές διοικητικό συμβούλιο (δύο μέλη του Ταμείου θα διορίζονται από την Εκκλησία της Ελλάδος, δύο μέλη θα διορίζονται από την Ελληνική Κυβέρνηση, ενώ ένα μέλος θα διορίζεται από κοινού).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης