Τελευταία Νέα
Διεθνή

Varadkar (πρωθ. Ιρλανδίας): Εξασθενούν οι πιθανότητες για μια συμφωνία για το Brexit εντός του Νοεμβρίου 2018

Varadkar (πρωθ. Ιρλανδίας): Εξασθενούν οι πιθανότητες για μια συμφωνία για το Brexit εντός του Νοεμβρίου 2018
Νομίζω ότι κάθε μέρα που περνάει, η πιθανότητα για μια ειδική Σύνοδο Κορυφής εντός του Νοεμβρίου καθίσταται ολοένα και μικρότερη, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Leo Varadkar
Την εκτίμηση ότι εξασθενούν οι πιθανότητες σφράγισης μιας συμφωνίας για την απόσυρση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση εντός του Νοεμβρίου, εξέφρασε σήμερα (7/11/2018) ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Leo Varadkar.
«Νομίζω ότι κάθε μέρα που περνάει, η πιθανότητα για μια ειδική Σύνοδο Κορυφής εντός του Νοεμβρίου καθίσταται ολοένα και μικρότερη», δήλωσε ο Varadkar σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Φιλανδίας, Juha Sipila, στο Ελσίνκι, όπου βρίσκεται για το διήμερο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
«Αλλά έχουμε προγραμματίσει (μια Σύνοδο) για τις 13 και 14 Δεκεμβρίου, οπότε το να μην το πετύχουμε τον Νοέμβριο δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να το καταφέρουμε τις πρώτες δύο εβδομάδες του Δεκεμβρίου.
Νομίζω όμως ότι μια αναβολή για το νέο έτος, δεν θα ήταν καλή», δήλωσε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός.
Σχετικά με τη λεγόμενη «δικλείδα ασφαλείας» (backstop), που έχουν προτείνει οι Βρυξέλλες ώστε να διασφαλιστεί ότι τα σύνορα της Ιρλανδίας θα παραμείνουν ανοιχτά μετά το Brexit, ο Varadkar δήλωσε:
«Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί ποτέ το backstop, είναι μια πολιτική ασφάλειας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης