Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η πολιτική αλητεία Τσίπρα και τα παιχνίδια με 10 χιλ. «υποψήφιους» δημοσίους υπαλλήλους

tags :
Η πολιτική αλητεία Τσίπρα και τα παιχνίδια με 10 χιλ. «υποψήφιους» δημοσίους υπαλλήλους
Δεν χωρά καμία αμφιβολία για την πρόθεση του Μαξίμου να φέρει την Εκκλησία αντιμέτωπη με τους ανέργους
Μπορεί να ήταν κάτι που όλοι περιμέναμε… αλλά ουδείς φανταζόταν ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα κρατούσε ούτε τα προσχήματα…
Χτες, 6 Νοεμβρίου 2018, ο πρωθυπουργός μιλούσε για «ιστορική συμφωνία» με την Εκκλησία, καθώς αποφασίστηκε ότι οι κληρικοί δεν θα νοούνται στο εξής ως δημόσιοι υπάλληλοι και ως εκ τούτου διαγράφονται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών.
Ποιος ήταν ο σκοπός αυτής της απόφασης;
Απλά και όμορφα να δημιουργηθεί «χώρος» για να προσλάβει στο Δημόσιο τον δικό του «στρατό» ο ΣΥΡΙΖΑ…
Μάλιστα, η οποιαδήποτε αμφιβολία διαλύθηκε σήμερα με τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι «με τη συμφωνία Πολιτείας - Εκκλησίας απελευθερώνονται 10.000 θέσεις δημοσίων υπαλλήλων».
Και, συνέχισε, «επειδή έχουμε καταφέρει να καταλήξουμε σε συμφωνία με τους θεσμούς πριν τη λήξη των μνημονίων που προβλέπει το 1:1 στο Δημόσιο, αυτό μας δίνει τη δυνατότητα στα επόμενα χρόνια να συμπληρώσουμε αυτές τις θέσεις με προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων κατά κύριο λόγο για να καλύψουμε κοινωνικές ανάγκες, του κοινωνικού κράτους, δηλαδή γιατρούς, εκπαιδευτικούς και όποιες άλλες ανάγκες κρίνει η ελληνική κυβέρνηση ότι απαιτείται να καλυφθούν».
Δεν χωρά αμφιβολία ότι οι προθέσεις του Μαξίμου, λίγους μήνες πριν από τις επόμενες βουλευτικές εκλογές είναι να δημιουργήσει μια προσδοκία στους ανέργους της χώρας ότι μπορούν να προσληφθούν στο Δημόσιο.
Επίσης, δεν χωρά καμία αμφιβολία για την πρόθεση του Μαξίμου να φέρει την Εκκλησία αντιμέτωπη με τους ανέργους, αφού η μισθοδοσία των κληρικών είναι εγγυημένη… αλλά μία θέση στο Δημόσιο για έναν άνεργο είναι μια υπόσχεση… πολλά υποσχόμενη.
Σημειώνεται ότι η κρατική επιδότηση για την μισθοδοσία των κληρικών, όπως προβλέπεται από τη χθεσινή Συμφωνία, αναμένεται να προκύπτει, έστω μερικά, μέσω των κερδών που θα έχει το δημόσιο από τη συμμετοχή του στην εταιρεία αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας που θα συσταθεί το προσεχές διάστημα.
Αν κρίνουμε από τις επιδόσεις της κυβέρνησης και του Ταμείου Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας… τότε δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στο εγγύς μέλλον για τη μισθοδοσία των κληρικών.
Άρα… ποιος δουλεύει ποιον τελικά… ακόμη και αν οι κληρικοί ετοιμάζονται για… κινητοποιήσεις… έναντι σε τι δεν ξέρουμε ακόμη…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης