Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γραφείο Γεννηματά: Η ΝΔ με το ζόρι συγκράτησε τον ενθουσιασμό της για τη συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου

Γραφείο Γεννηματά: Η ΝΔ με το ζόρι συγκράτησε τον ενθουσιασμό της για τη συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου
Ο διευθυντής του γραφείου της Φώφης Γεννηματά σχολίασε ότι η συμφωνία για την καταβολή των μισθών των ιερωμένων συνιστά «μια στο διηνεκές χρηματοδότηση από τους Έλληνες φορολογούμενους
«Δεν αποσαφηνίζει αλλά αντιθέτως διαπλέκει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας, στο όνομα μιας πολύ αόριστης θρησκευτικής ουδετερότητας του Κράτους και δημιουργεί ένα καθεστώς ομηρίας των κληρικών», δήλωσε o Μανώλης Όθωνας, διευθυντής του γραφείου της Φώφης Γεννηματάς.
Ο κ. Όθωνας σχολίασε -με δηλώσεις του στο Σκάι- ότι η συμφωνία για την καταβολή των μισθών των ιερωμένων συνιστά «μια στο διηνεκές χρηματοδότηση από τους Έλληνες φορολογούμενους της μισθοδοσίας προσωπικού, το οποίο μάλιστα θέτει σε καθεστώς πλήρους ομηρίας και απόλυτου ελέγχου από τους Μητροπολίτες».
Επέκρινε έντονα και τη ΝΔ λέγοντας ότι «εξέδωσε μια ανακοίνωση που με το ζόρι συγκρατούσε τον ενθουσιασμό της. Εγώ όταν την είδα απόρησα, γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν ήταν σε ένα τρίτο πόντιουμ μαζί με τον αρχιεπίσκοπο και τον κ. Τσίπρα.
Όπως δεν θα εκπλαγώ αν, όπως έγινε και σε αρκετές άλλες περιπτώσεις όπως π.χ με το "Σκοπιανό" ή τη συνταγματική αναθεώρηση, ξανά- αλλάξουν θέση.
Όμως δεν με εκπλήσσει, γιατί είναι μια πολίτική που θυσιάζει τα συμφέροντα των πολλών για τους λίγους και τους ισχυρούς, θυσιάζει δηλαδή τους παπάδες για τους δεσποτάδες, άρα θα ήταν παράδοξο η ΝΔ να μην συμφωνήσει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης