Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Δεν μεταβάλλεται η πολιτική της Ουάσιγκτον από το νέο Κογκρέσο

Moody's: Δεν μεταβάλλεται η πολιτική της Ουάσιγκτον από το νέο Κογκρέσο
Σχόλιο της Moody's για το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ
Το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών (περισσότερα εδώ) στις Ηνωμένες Πολιτείες κρίνεται αμφίβολο ότι θα επηρεάσει σημαντικά την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση του Προέδρου Donald Trump, αναφέρει σε έκθεσή της η Moody's Investors Service.
Ο αμερικανικός οίκος αναφέρεται συγκεκριμένα στις πολιτικές για το εμπόριο, την υγειονομική περίθαλψη και τη μετανάστευση.
"Εν μέσω υψηλών επιπέδων πολιτικής πόλωσης, η θέσπιση σημαντικής νομοθεσίας μέσω ενός διαχωρισμένου Κογκρέσου κρίνεται ως μεγάλη πρόκληση.
Αναμένουμε η κυβέρνηση να συνεχίσει να προωθεί τους πολιτικούς της στόχους, χρησιμοποιώντας εκτελεστικές εξουσίες και διοικητικές διαδικασίες, παρά να επιδιώξει νομοθετική δράση.
Ωστόσο, το νέο Κογκρέσο θα επιβραδύνει τον ρυθμό με τον οποίο η εκτελεστική εξουσία μπορεί να εφαρμόσει την ατζέντα της», σχολιάζεται στην έκθεση.
Τούτου λεχθέντος, ο οίκος κάνει λόγο για περαιτέρω εμπορικά μέτρα ενάντια Κίνα.
Εν τω μεταξύ, η επικαιροποιημένη Συμφωνία Ελεύθερων Συναλλαγών της Βόρειας Αμερικής (NAFTA), πιθανότατα θα εγκριθεί από το Κογκρέσο το 2019, παρόλο που η Δημοκρατική, πλέον, Βουλή των Αντιπροσώπων θα απαιτήσει τροποποιήσεις που θα μπορούσαν να επιβραδύνουν τη διαδικασία επικύρωσης.
Εντός των ορίων των εκτελεστικών εξουσιών της, η Ουάσιγκτον θα εξακολουθήσει να περιορίζει την παράνομη μετανάστευση και να αυστηροποιεί τους κανόνες για τη νόμιμη μετανάστευση.
«Οι περιορισμοί της μετανάστευσης θα μπορούσαν να αυξήσουν το κόστος εργασίας για τις επιχειρήσεις και να επιδεινώσουν τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού και τις μισθολογικές πιέσεις σε μια περίοδο ρεκόρ χαμηλής ανεργίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης