Μετά το κλείσιμο του ΧΑ - "Μάχες" για μεγάλα παιδιά στις τράπεζες

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ -
ΑΓΟΡΑ: Μία ακόμη δυνατή συνεδρίαση έστω και με αυτούς τους τζίρους. Πάει όμως ξανά να κάνει την προσπάθεια υπέρβασης ο γενικός δείκτης και να ξεφύγει από τη μιζέρια.

Καύσιμο από τις «μάχες» για το ποια μετοχή θα βγει ή όχι από τον MSCI Greece Standard. Μεγάλη άνοδος ξανά για τις τραπεζικές μετοχές με τη Eurobank να ξεπερνά κατά κάτι την αποτίμηση της Εθνικής Τράπεζας.

Μεγάλες εντολές αγοράς ξανά στη Eurobank με το κλείσιμο να γράφει νέο υψηλό ημέρας, ενώ από τη φάση των δημοπρασιών ξεχώρισε και ο ΟΤΕ με τις μεγάλες εντολές αγοράς που όμως του έδωσαν λίγη άνοδο παραπάνω από την τελευταία τιμή.

MSCI: Αυτά είναι παιχνίδια για μεγάλα παιδιά. Ποντάρεις σήμερα στην έξοδο της Πειραιώς από το δείκτη και βγαίνει ανακοίνωση και την κρατάει μέσα. Παράδειγμα φέρνουμε. Τι γίνεται την άλλη μέρα στη μετοχή; Πάρτι. Είσαι έτοιμος για τέτοια ρίσκα;

Προφανώς τα ρίσκα αυτά τα παίρνουν τα μεγάλα παιδιά που ξέρουν κάτι παραπάνω από εμάς. Γι΄αυτό και βλέπουμε αυτές τις μέρες τέτοιες μάχες στο ταμπλό. Καλές είναι και ανεβάζουν λίγο την αδρεναλίνη. Να θυμηθούμε ότι υπάρχει και ΧΑ που κοντεύουμε να ξεχάσουμε πως είναι να διασταυρώνονται μεγάλες εντολές.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Από το 1 ευρώ στα 1,1830 ευρώ σε χρόνο ελάχιστων συνεδριάσεων. Δυνατά κέρδη για όσους μπήκαν στα χαμηλά.

ΦΟΥΡΛΗΣ: Πάτησε στα 4,40 ευρώ και αντέδρασε άμεσα. Γύρισε απώλειες σχεδόν 5% και έκλεισε με άνοδο 3,88%. Ο όγκος στα 117 χιλ. τεμάχια. Τιμή 4,8150 ευρώ.

ΔΕΗ: Συνέχισε ανοδικά, αλλά εδώ θέλουμε να δούμε τον short να «ζορίζεται». Τότε θα δούμε κίνηση στη μετοχή. Προς το παρόν δεν βλέπουμε αλλαγές στα ποσοστά του.

MOTOR OIL: Στα 19 ευρώ ξανά η μετοχή με όγκο 247 χιλ. τεμάχια. Καλή συμπεριφορά παρά το αρνητικό κλίμα που έχουν δημιουργήσει οι εκθέσεις που δημοσιεύονται από ξένους οίκους και οι οποίοι δηλώνουν την απογοήτευσή τους για  τις πρόσφατες εξαγορές.

ΕΧΑΕ: Θα θέλαμε να κρατούσε τα 4 ευρώ που έγραψε και συγκεκριμένα το υψηλό των 4,0350 ευρώ, αλλά δεν τα κατάφερε. Έκλεισε στα 3,9350 ευρώ με άνοδο 2,47% και όγκο 80 χιλ. τεμάχια.

LAMDA: Σα να βρίσκει «ταβάνι» εκεί στα 6,28 ευρώ. Έγραψε υψηλό εκεί και έκλεισε στα 6,20 ευρώ με όγκο 92 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 494 εκατ. ευρώ.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Δυνατή κίνηση και πέρασε πάνω από τα 0,60 ευρώ κλείνοντας στα 0,6290 ευρώ με όγκο 251 χιλ. τεμάχια. Ο υψηλός δανεισμός εξακολουθεί να μας απασχολεί.

ΤΡΑΣΤΟΡ: Με όγκο 49 χιλ. τεμάχια και μεγάλη εντολή αγοράς στα 0,80 ευρώ έκλεισε ακριβώς εκεί. Ο καλύτερος όγκος της χρονιάς και μακάρι να έχει συνέχεια.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Εμφανέστατη η εγκατάλειψη της μετοχής από τα «δυνατά χέρια» που την οδηγούσαν όσο εξελισσόταν η κόντρα για το management. Άλλαξε η διοίκηση, άλλαξαν μάλλον και αυτοί ενδιαφέροντα.

www.bankingnews.gr 

BREAKING NEWS