Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων μετά τις εκλογές, στο 3,19% του 10ετούς - Υπό πίεση το δολάριο

ΗΠΑ: Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων μετά τις εκλογές, στο 3,19% του 10ετούς - Υπό πίεση το δολάριο
Οι αποδόσεις των ομολόγων των ΗΠΑ υποχωρούν μετά το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών, ενώ το δολάριο βρίσκεται υπό πίεση 
Υπό πίεση βρίσκεται σήμερα (7/11/2018) το δολάριο, στον απόηχο του αποτελέσματος των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ, ενώ οι αποδόσεις των κρατικών αμερικανικών ομολόγων υποχωρούν.
Το Κογκρέσο μπορεί να εμφανίζεται διαιρεμένο μετά τις εκλογές, καθώς οι Δημοκρατικοί ανακτούν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων και οι Ρεπουμπλικάνοι διατηρούν τον έλεγχο της Γερουσίας, αν και οι αναλυτές δεν αναμένουν αλλαγές στην αμερικανική πολιτική, εκτιμώντας πως οι επιπτώσεις σε οικονομία και αγορές θα είναι περιορισμένες.
Περί τις 18:45, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ σημειώνει πτώση 2,6 μονάδων βάσης και διαμορφώνεται στο 3,19%.


Η απόδοση του 2ετούς ενισχύεται οριακά στο 2,94%, ενώ του 30ετούς καταγράφει πτώση 3,5 μ.β. στο 3,39%.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρεί κατά 0,4% στις 95,9 μονάδες, ανακάμπτοντας κάπως από τις 95,7 μονάδες που είχε «αγγίξει» νωρίτερα.


Ο δείκτης βρίσκεται σε αρνητικό έδαφος αυτή την εβδομάδα (-1,2%), αντιστρέφοντας ένα σερί τριών κερδοφόρων εβδομάδων, κατά τις οποίες ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα του 2018, ξεπερνώντας τις 97 μονάδες.
Το ευρώ ενισχύεται κατά 0,3% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,146 δολ.
Εν τω μεταξύ, τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται και στη διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) που ξεκινά σήμερα.
Ενώ η Fed δεν αναμένεται να προβεί σε νέα αύξηση των επιτοκίων, οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν με προσοχή τις ανακοινώσεις της, σε μια προσπάθεια να αναζητήσουν ενδείξεις για τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης