Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JPMorgan: Το καλύτερο δυνατό για τις αγορές, το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ

JPMorgan: Το καλύτερο δυνατό για τις αγορές, το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ
«Bull» η JPMorgan για την μετεκλογική περίοδο των ΗΠΑ
Το αποτέλεσμα (περισσότερα εδώ) των ενδιάμεσων εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τους Ρεπουμπλικάνους να διατηρούν την πλειοψηφία στη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων να «βάφεται» μπλε (Δημοκρατικοί), ήταν το καλύτερο δυνατό για τη Wall Street και τις παγκόσμιες αγορές, εκτιμά ο αναλυτής της JPMorgan, Marko Kolanovic.
Σε σημείωμα προς τους πελάτες της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, αναφέρει πως οι πολιτικές της κυβέρνησης του Προέδρου Donald Trump το 2017, ήταν φιλικές προς τον επιχειρηματικό κόσμο.
Ωστόσο, το τρέχον έτος, η Ουάσιγκτον εφαρμόζει ατζέντα που «πληγώνει» επιχειρήσεις και επενδυτές, υπογραμμίζεται.
Επί αυτού, σημειώνει πως η αμερικανική κυβέρνηση επιδιώκει να μετριάσει τις αρνητικές επιπτώσεις της εμπορικής διαμάχης με τη δημοσιονομική επέκταση.
Και, καθώς ο Donald Trump δεν μπορεί να βασίζεται πλέον στο Κογκρέσο για τα νομοσχέδια ή στη Federal Reserve για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής, ο Αμερικανός Πρόεδρος θα προσπαθήσει από εδώ και στο εξής να περάσει τις πολιτικές του χρησιμοποιώντας εκτελεστική εξουσία.
Τέλος, ο αναυτής της JPM χαρακτηρίζει το sell-off του περασμένου Οκτωβρίου ως «ένα από τα πιο περίεργα γεγονότα στην οικονομική ιστορία των ΗΠΑ».
«Το 2015, λέγαμε ότι η συστηματική επένδυση και η παροχή ηλεκτρονικής ρευστότητας μπορούν να αποφέρουν οποιοδήποτε αποτέλεσμα, ανεξάρτητα από τις βασικές αρχές.
Το χειρότερο sell-off μετά τη Lehman Brothers, μας το υπενθύμισε».

Δεν χρειάζεται πανικός - Οι ΗΠΑ είναι η καλύτερη επένδυση σε αυτό το περιβάλλον (31/10)

Την εκτίμηση ότι το sell off του Οκτωβρίου είναι υπερβολικό, εκφράζει αναλυτής της JP Morgan προσθέτοντας ότι υπό αυτές τις συνθήκες, οι ΗΠΑ φαίνονται ως η καλύτερη επιλογή.
Ο ίδιος θεωρεί ότι είναι λίγες οι πιθανότητες για δύο συνεχόμενα τρίμηνα αρνητικής ανάπτυξης και εκτροχιασμού του πληθωρισμού.
«Δεν μας κυριεύει ο πανικός σε αυτό το στάδιο, είμαστε σωστοί ως προς το ύψος των επενδύσεων μας στις μετοχές» δήλωσε στο CNBC και πρόσθεσε ότι πιστεύει πολύ στις αμερικανικές αγορές σε αντίθεση με εκείνες του υπόλοιπου κόσμου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν το δολάριο αποδυναμωθεί, θα είναι ένας «ωραίος ούριος άνεμος» για τις αγορές.
«Δεν λέμε ότι θα έχουμε 25% αύξηση κερδών το επόμενο έτος, αλλά δεν λέμε κι ότι θα εισέλθουμε σε ύφεση.
Έτσι εάν ο υπόλοιπος κόσμος αναπτυχθεί σύμφωνα με την τάση, και ο πληθωρισμός είναι ξανά το κλειδί, η Fed θα πρέπει να είναι λίγο πιο dovish κατά τους επόμενους έξι με δώδεκα μήνες.
Εάν φτάσεις σε αυτό το σημείο, όπου κάνουν μια παύση, το αμερικανικό χρηματιστήριο θα δεχθεί ακόμα μία ώθηση».

Διαβάστε: Η «βόμβα» 7,4 τρισ. δολ. στη Wall Street που θα εκραγεί στην προσεχή κρίση 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης