Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σε χαμηλό 4 ετών υποχώρησαν οι αιτήσεις για στεγαστικά δάνεια

ΗΠΑ: Σε χαμηλό 4 ετών υποχώρησαν οι αιτήσεις για στεγαστικά δάνεια
Σε χαμηλό 4 ετών οι αιτήσεις για στεγαστικά δάνεια στις ΗΠΑ
Στα χαμηλότερα επίπεδα που έχουν παρατηρηθεί από το 2014, υποχώρησαν οι αιτήσεις για στεγαστικά δάνεια στις Ηνωμένες Πολιτείες, την περασμένη εβδομάδα (29/10-2/11), εν μέσω αισθητά αυξημένων επιτοκίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Mortgage Bankers Association (ΜΒΑ).
Συγκεκριμένα, ο σχετικός δείκτης της ΜΒΑ διαμορφώθηκε στις 316,2 μονάδες, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2014.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, το μέσο επιτόκιο στο 30ετές στεγαστικό δάνειο εκτοξεύθηκε στο 5,11% την περασμένο εβδομάδα, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 8+ ετών!
Βέβαια, να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία μίας άλλης εταιρείας, της Freddie Mac, για το επταήμερο 27/10-1/11 2018, τα επιτόκια στεγαστικών δανείων που προσφέρουν οι αμερικανικές τράπεζες κινήθηκαν πτωτικά για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα. εν μέσω επιβράδυνσης στην εγχώρια αγορά ακινήτων -και οριακής υποχώρησης στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων ΗΠΑ.
Ειδικότερα, το μέσο επιτόκιο στο 30ετές στεγαστικό δάνειο διαμορφώθηκε στο 4,83%, έπειτα από υποχώρηση τριών (3) μονάδων βάσης σε σύγκριση με μία εβδομάδα νωρίτερα.
Το 15ετές υποχώρησε κατά τέσσερις (4) μονάδες βάσης, στο 4,23%.
Τέλος, το μέσο επιτόκιο στο 5ετές κατέγραψε ακόμη υψηλότερη πτώση, 10 μονάδων βάσης, στο 4,04%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης