Τελευταία Νέα
Διεθνή

Di Maio: Εάν δεν συμφωνήσουμε στη φορολογική αμνηστία, η κυβέρνηση θα καταρρεύσει

tags :
Di Maio: Εάν δεν συμφωνήσουμε στη φορολογική αμνηστία, η κυβέρνηση θα καταρρεύσει
Συνάντηση σήμερα Πέμπτη 8/11 με Giuseppe Conte, Matteo Salvini και τον υπ. Δικαιοσύνης Alfonso Bonafede
Νέες απειλές για τη σταθερότητα της κυβέρνησης του Giuseppe Conte εξαπολύει ο υπουργός Εργασίας και επικεφαλής του Κινήματος των 5 Αστέρων Luigi Di Maio, ο οποίος στέλνει σαφές μήνυμα πως αν δεν υπάρξει συμφωνία με τον Matteo Salvini για την φορολογική αμνησία τότε η κυβέρνηση θα καταρρεύσει.
«Η συμφωνία μεταξύ της Lega και του Κινήματος των 5 Αστέρων θα καταρρεύσει, εάν δεν υπάρξει μια συμφωνία για την φορολογική αμνησία.
Πρέπει να καταλήξουμε σε μια συμφωνία.
Διαφορετικά το κυβερνητικό συμβόλαιο θα καταρρεύσει» υποστήριξε ο Di Maio σε συνέντευξη του στην ιταλική εφημερίδα Il Fatto Quotidiano.
Ο Di Maio επιβεβαίωσε πως θα έχει συνάντηση για το θέμα εντός της ημέρας με τον πρωθυπουργό Giuseppe Conte, τον υπουργό Εσωτερικών, Matteo Salvini και με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Alfonso Bonafede.
Υπενθυμίζεται ότι ο Di Maio και το Κίνημα των 5 Αστέρων διαμαρτύρονται για παρεμβάσεις της τελευταίας στιγμής, οι οποίες – όπως υποστηρίζουν – ευνοούν τη νομιμοποίηση εσόδων που μπορεί να προέρχονται από «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» και ζητούν αναλυτική επανεξέταση έτσι ώστε να αποφευχθεί ευνοϊκή μεταχείριση όσων έχουν τυχόν παραβιάσει το νόμο.
Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο Di Maio είναι έτοιμος να δώσει τη συγκατάθεση του προκειμένου να αρχίσει μια καμπάνια στα κοινωνικά δίκτυα για την επανεκκίνηση ερευνών που αφορούν κορυφαία στελέχη της Lega, όπως ο επικεφαλής του κόμματος στη Βουλή Riccardo Molinari.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης