Τελευταία Νέα
Διεθνή

Societe Generale: Ενισχύθηκαν κατά +32% τα κέρδη για το γ΄ 3μηνο 2018, στα 1,23 δισ. ευρώ - Στα 6,53 δισ. ευρώ τα έσοδα

Societe Generale: Ενισχύθηκαν κατά +32% τα κέρδη για το γ΄ 3μηνο 2018, στα 1,23 δισ. ευρώ - Στα 6,53 δισ. ευρώ τα έσοδα
Τα έσοδα της γαλλικής τράπεζας σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +9,6% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, στα 6,53 δισ. ευρώ
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Societe Generale για το τρίτο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (8/11) στοιχεία της τράπεζας, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της γαλλικής τράπεζας ενισχύθηκαν κατά +32% στα 1,23 δισ. ευρώ, έναντι 932 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
Παράλληλα, τα καθαρά έσοδα της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας της Γαλλίας σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +9,6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στα 6,53 δισ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη ύψους 896 εκατ. ευρώ, ενώ προέβλεπαν ότι τα έσοδα θα διαμορφωθούν στα 6 δισ. ευρώ.
Σε ότι αφορά το βασικό δείκτη Tier 1 της τράπεζας, ο οποίος αποτελεί βασικό μέτρο κεφαλαιακής ισχύος, αυτός αυξήθηκε στο 11,2% τον Σεπτέμβριο, έναντι 11,1% τον Ιούνιο.
«Τα έσοδά μας αυξήθηκαν χάρη στην επιβεβαιωμένη ανάπτυξη στον τομέα Διεθνούς Λιανικής Τραπεζικής και τις Χρηματοπιστωτικές Υπηρεσίας, καθώς και την υγιή δυναμική στις δραστηριότητες στην αγορά», ανέφερε ο γενικός διευθυντής της τράπεζας, Frederic Oudea, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «ο Όμιλος ακολουθεί την πειθαρχημένη προσέγγισή του στη διαχείριση του κόστους και το χαμηλό κόστος κινδύνου επιβεβαιώνει την ποιότητα του δανειακού μας χαρτοφυλακία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης