Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Τρίτη μέρα ανόδου με οδηγό τα αποτελέσματα

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Τρίτη μέρα ανόδου με οδηγό τα αποτελέσματα
ΑΓΟΡΑ: Ικανοποιημένοι φαίνονται οι επενδυτές στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν πριν το άνοιγμα οι εισηγμένες ΟΤΕ, Coca Cola. Ανακοίνωσε και η Τιτάν αλλά η μετοχή δεν έχει κάποια αντίδραση.

Η Πειραιώς πάλι βρίσκεται στο επίκεντρο αφού καταγράφει νέα άνοδο άνω του 5%. Εντυπωσιακή και η Coca Cola με +4% και καλό όγκο, με τους αναλυτές να σημειώνουν πως η πρόσφατη διόρθωση αποτελεί καλό σημείο εισόδου.

Ο τζίρος είναι αυξημένος λόγω και πακέτου που έγινε στη Motor Oil στα 19 ευρώ ανά μετοχή συνολική αξίας 1,1 εκατ. ευρώ.

Η αγορά προσεγγίζει τις 650 μονάδες και χρειάζεται προσοχή καθώς η τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση δίνει καλές υπεραξίες σε όσους τοποθετήθηκαν χαμηλά και δεν αποκλείονται κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Από τα χαμηλά του 1 ευρώ στα 1,25 ευρώ που σημαίνει άνοδος 25% σε διάστημα λίγων συνεδριάσεων.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Συνεχίζουν ανοδικά αλλά με μικρότερα κέρδη έναντι της Πειραιώς. Η Εθνική είναι κοντά στο +3%.

COCA COLA: Στο +4,5% η μετοχή μετά τα αποτελέσματα με όγκο 20 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση ξανά 10 δισ. ευρώ.

ΕΛΠΕ: Μετά το κλείσιμο δημοσιεύει αποτελέσματα και αναμένονται καλά. Η μετοχή υποχωρεί 1,20% και βρίσκεται στα 7,41 ευρώ.

JUMBO: Καλό μέρισμα και όραμα για να γίνει διπλή σε βάθος δεκαετίας. Το σημαντικό ότι η διοίκηση κινείται με ταχύτητα όταν υπάρχουν θέματα. Έδειξε τα ταμειακά της διαθέσιμα και έφυγε ένας πονοκέφαλος από κάποιους που λόγω των όσων έχουν γίνει ανησυχούσαν.

ΚΡΕΤΑ: Ανοδικό άνοιγμα στα 0,49 ευρώ με όγκο κοντά στα 3 χιλ. τεμάχια.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Κίνηση προς τα 5 ευρώ και πάλι.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Η μη υποχρέωση δημοσίευσης έστω και κάποιας ενημέρωσης από όλες τις εισηγμένες στέκεται τροχοπέδη στη διαφάνεια και την καλύτερη ενημέρωση των επενδυτών.

Γίνεται φανερό από μέρες όπως τη σημερινή όπου μεγάλες εταιρείες δημοσιεύουν αποτελέσματα, ότι οι επενδυτές θέλουν να ξέρουν περισσότερα. Το να τα μαθαίνουν δύο φορές το χρόνο και μάλιστα με μεγάλη καθυστέρηση δε βοηθά.

Ας ελπίσουμε το παράδειγμα των μεγάλων να το ακολουθήσουν περισσότερες και να δίνουν αναλυτική ενημέρωση και όχι μόνο για πωλήσεις.

www.bankingnews.gr 

BREAKING NEWS