Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moscovici: Ανθεκτική η ευρωπαϊκή οικονομία - Σταδιακή επιβράδυνση της ανάπτυξης

Moscovici: Ανθεκτική η ευρωπαϊκή οικονομία - Σταδιακή επιβράδυνση της ανάπτυξης
Σχολιάζοντας τις φθινοπωρινές οικονομικές προβλέψεις της Κομισιόν για το 2018, ο Moscovici κάνει λόγο για αβέβαιο διεθνές περιβάλλον
Στη διεθνή αβεβαιότητα αποδίδει ο Ευρωπαίος επίτροπος Pierre Moscovici την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη, προβλέποντας ότι η τάση θα συνεχιστεί και την επόμενη διετία.
«Η ευρωπαϊκή οικονομία επιδεικνύει ανθεκτικότητα και αναπτύσσεται με ρυθμό που σταδιακά επιβραδύνεται.
Προβλέπουμε ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί την επόμενη διετία, καθώς η ανεργία εξακολουθεί να μειώνεται σε επίπεδα που δεν είχαν σημειωθεί από τότε που ξέσπασε η κρίση» σχολίασε με αφορμή την ανακοίνωση των φθινοπωρινών προβλέψεων της Κομισιόν για το 2018.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το δημόσιο χρέος στη ζώνη του ευρώ αναμένεται να συνεχίσει την πτωτική του πορεία, ενώ το έλλειμμα θα παραμείνει πολύ κάτω από το 1% του ΑΕΠ.
«Σε ένα όλο και πιο αβέβαιο διεθνές περιβάλλον, οι πολιτικοί ιθύνοντες τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στις εθνικές πρωτεύουσες πρέπει να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να διασφαλίσουν ότι η ζώνη του ευρώ θα είναι αρκετά ισχυρή ώστε να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά κάθε ενδεχόμενη μελλοντική πρόκληση» σχολίασε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης