Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dombrovskis: Σε ανάπτυξη όλες οι οικονομίες της ΕΕ το 2018, 2019 - Περισσότερες νέες θέσεις εργασίας

tags :
Dombrovskis: Σε ανάπτυξη όλες οι οικονομίες της ΕΕ το 2018, 2019 - Περισσότερες νέες θέσεις εργασίας
Παραμένουν η αβεβαιότητα και οι κίνδυνοι, τόσο εξωτερικοί όσο και εσωτερικοί είπε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν
Την θέση ότι όλες οι οικονομίες των κρατών – μελών της ΕΕ θα αναπτυχθούν τόσο το 2018 όσο και το 2019 διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Valdis Dombrovskis κατά την παρουσίαση των φθινοπωρινών οικονομικών εκτιμήσεων της Κομισιόν.
«Όλες οι οικονομίες της ΕΕ πρόκειται να αναπτυχθούν φέτος και του χρόνου, κάτι που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.
Ωστόσο, αβεβαιότητα και οι κίνδυνοι, τόσο εξωτερικοί όσο και εσωτερικοί, αυξάνονται και αρχίζουν να επιβαρύνουν τον ρυθμό της οικονομικής δραστηριότητας.
Πρέπει να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση και να εργαστούμε σκληρότερα για να ενισχύσουμε την ανθεκτικότητα των οικονομιών μας.
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πάρουμε συγκεκριμένες αποφάσεις για την περαιτέρω ενίσχυση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης.
Σε εθνικό επίπεδο, καθίσταται ακόμα πιο επιτακτικό να δημιουργούνται δημοσιονομικά «αποθέματα» και να μειώνεται το χρέος, μεριμνώντας παράλληλα ώστε τα οφέλη της ανάπτυξης να γίνονται αισθητά από τα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας» υποστήριξε ο Dombrovskis.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης