Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Generali: Ενισχύθηκαν κατά +27% τα κέρδη για το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2018, στα 1,86 δισ. ευρώ

tags :
Generali: Ενισχύθηκαν κατά +27% τα κέρδη για το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2018, στα 1,86 δισ. ευρώ
Τα λειτουργικά έσοδα της ασφαλιστικής εταιρείας σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +3,9% στα 3,6 δισ. ευρώ
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της πολυεθνικής ασφαλιστικής εταιρείας Assicurazioni Generali για το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2018, με τα στοιχεία μάλιστα να ξεπερνούν τις προσδοκίες των αναλυτών.
Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της Generali σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +27% στα 1,86 δισ. ευρώ, έναντι 1,46 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη ύψους 1,83 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, τα λειτουργικά έσοδα του ομίλου ενισχύθηκαν κατά +3,9% σε ετήσια βάση, στα 3,6 δισ. ευρώ, έναντι 3,47 δισ. ευρώ το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2017.
Τα συνολικά ασφάλιστρα αυξήθηκαν κατά +6,1% στα 49,72 δισ. ευρώ, έναντι 47,41 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος, με τον κλάδο Ζωής να σημειώνει άνοδο της τάξεως του +7,8%.
Ο δείκτης οικονομικής φερεγγυότητας του ομίλου, ο οποίος αποτελεί μέτρο οικονομικής ισχύος διαμορφώθηκε στο 221% τον Σεπτέμβριο του 2018, παραμένοντας στα ίδια επίπεδα στα οποία βρισκόταν κατά το τέλος του Ιουνίου.
«Η βελτίωση που σημειώθηκε κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους συνεχίστηκε, με ισχυρά αποτελέσματα από την άποψη των τεχνικών επιδόσεων τόσο στους κλάδους Γενικών Ασφαλίσεων (P&C), όσο και στον κλάδο Ζωής, με το πειρθώριο των νέων επιχειρήσεων να βελτιώνεται σε σύγκριση με τους εννέα πρώτους μήνες του περασμένου έτους», σχολίασε ο CFO του ομίλου, Cristiano Borean, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι, «οι επενδύσεις και οι δραστηριότητες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου αυξήθηκαν, χάρη στη στρατηγική που εφαρμόζουμε με πειθαρχία, σύμφωνα με τους προαναγγελθέντες στόχους μας».
«Με αυτά τα ισχυρά αποτελέσματα, είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε το νέο τριετές στρατηγικό σχέδιο που επικεντρώνεται στη συνεχή ανάπτυξη, τον μετασχηματισμό και τη δημιουργία βιώσιμης αξίας για όλους τους ενδιαφερόμενους», καταλήγει ο κ. Borean.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης