Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λεβέντης για συμφωνία Κράτους - Εκκλησίας: Έγινε συναλλαγή μεταξύ Τσίπρα – Ιερώνυμου

Λεβέντης για συμφωνία Κράτους - Εκκλησίας: Έγινε συναλλαγή μεταξύ Τσίπρα – Ιερώνυμου
Εκτιμώ τον Αρχιεπίσκοπο αλλά δεν έπρεπε να δεχθεί να παύσει να είναι η επίσημη Εκκλησία της Ελλάδας η Ορθόδοξη Εκκλησία είπε ο κ.Λεβέντης
Για συναλλαγή μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β.Λεβέντης αναφερόμενος στη συμφωνία Κράτους – Εκκλησίας.
«Είμαι αρνητικός γιατί πιστεύω ότι έγινε μια συναλλαγή μεταξύ Αρχιεπισκόπου και Αλέξη Τσίπρα.
Ο Τσίπρας προσέφερε στους μητροπολίτες απόλυτη ισχύ και καταπιεστική ισχύ επί του κατωτέρου κλήρου θα έλεγα.
Και οι κληρικοί γίνονται πια ιδιωτικοί υπάλληλοι» υποστήριξε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Λεβένης, ο οποίος έβαλε και κατά του Αρχιεπισκόπου.
«Ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε τη λεγόμενη ουδετερότητα, δηλαδή παύει η επίσημη Εκκλησία να είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία και γίνεται η Ορθοδοξία, όπως οι Ιαχωβάδες, όπως όλα τα άλλα δόγματα που υπάρχουν στην Ελλάδα, που καλώς υπάρχουν αλλά όχι επί ίσοις όροις με την Ορθοδοξία» είπε ο κ.Λεβέντης, τονίζοντας ότι αν και εκτιμά τον Αρχιεπίσκοπο, «δεν έπρεπε να δεχθεί να παύσει να είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία η επίσημη Εκκλησία της Ελλάδας, αυτό είναι μια υποχώρηση που είναι όμοια με αυτή που έκανε ο Τσίπρας στα Σκόπια, που παρέδωσε τη Μακεδονία» τόνισε ο κ.Λεβέντης.
Αναφορικά με την απελευθέρωση 10.000 θέσεων στο δημόσιο, όπως ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος, ο κ.Λεβέντης έκανε λόγο για γελοιότητες.
«Η Εκκλησία πια θα βασίζεται στην επιδότηση που θα παίρνει και στα όποια έσοδα από την αξιοποίηση.
Θα φοβούνται οι νέοι να πηγαίνουν για παπάδες όταν θα είναι ακάλυπτοι» είπε ο κ.Λεβέντης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης