Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παρούσα η Χρυσή Αυγή στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Παρούσα η Χρυσή Αυγή στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα
Το σύνθημα που αντηχεί στα βουνά της Βορείου Ηπείρου είναι το «Κωνσταντίνε ζεις, εσύ μας οδηγείς»
Οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ευάγγελος Καρακώστας, Χρήστος Χατζησάββας, ο ευρωβουλευτής Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, ο Συναγωνιστής Χριστόφορος Τσάγκας και δεκάδες άλλοι Συναγωνιστές στην κηδεία του Βορειοηπειρώτη Ήρωα.
Χιλιάδες Έλληνες από όλη την Βόρειο Ήπειρο, αλλά και από κάθε γωνιά της Ελλάδας συγκεντρώθηκαν στο χωριό Βουλιαράτες για την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.
Με Ελληνικές Σημαίες στα χέρια έψαλλαν τον εθνικό ύμνο και συνόδευσαν το παληκάρι της Βορείου Ηπείρου στην τελευταία του κατοικία, ο οποίος δολοφονήθηκε από τις αλβανικές αρχές.
Σε όλο το χωριό υπάρχουν συνθήματα για τη Μακεδονία και σημαίες στις οποίες αναγράφεται: «Η Μακεδονία είναι ελληνική».
Το σύνθημα που αντηχεί στα βουνά της Βορείου Ηπείρου είναι το «Κωνσταντίνε ζεις, εσύ μας οδηγείς».
 


 
Ν. Γ. Μιχαλολιάκος: Αυτήν την ώρα στους Βουλιαράτες...

Στους Βουλιαράτες, όπου γίνεται αυτήν την ώρα η κηδεία του ΠΑΛΙΚΑΡΙΟΥ την 1η Δεκεμβρίου του 1940 έγινε η φονική μάχη του Αγίου Αθανασίου και η πρώτη οπισθοχώρηση των Ιταλών. Στην μάχη αυτή έπεσαν στο πεδίο της Τιμής 15 Έλληνες Στρατιώτες, που ετάφησαν στο νεκροταφείο του χωριού.
Στο ίδιο νεκροταφείο θα ταφεί και ο τελευταίος Στρατιώτης του Έθνους, που έπεσε για την ελευθερία της Βορείου Ηπείρου, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας!
Εκεί, όπου υπάρχει και το μοναδικό Νεκροταφείο Ελλήνων Στρατιωτών και Αξιωματικών που έχασαν την ζωή τους πολεμώντας τον εισβολέα και απελευθερώνοντας ταυτόχρονα για μια ακόμη φορά την Βόρειο Ήπειρο, όταν κυμάτισε η Γαλανόλευκη υπερήφανη στην Κορυτσά, στο Αργυρόκαστρο, στην Πρεμετή, στους Άγιους Σαράντα.
Δέκα ολόκληρες ημέρες έκανε το αλβανικό κράτος να δώσει το νεκρό σώμα του Κωνσταντίνου Κατσίφα στην οικογένειά του! Στην τελευταία του κατοικία θα τον ξεπροβοδίσει η χαροκαμένη μάνα του και χιλιάδες Έλληνες, ενώ την προηγούμενη ημέρα το βράδυ τον μοιρολόγησαν στην πατρική του οικία, ζωντανεύοντας έθιμα χιλιάδων χρόνων, που κρατούν από τον Όμηρο, απαντώντας σε όλους αυτούς που λένε ότι οι Βουλιαράτες δεν είναι Ελλάδα!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης