Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Βασιλείου (Aναπληρωτής CEO Eurobank): Θα συμβάλλουμε ενεργά στον αναπτυξιακό κύκλο που χρειάζεται η οικονομία

tags :
Βασιλείου (Aναπληρωτής CEO Eurobank): Θα συμβάλλουμε ενεργά στον αναπτυξιακό κύκλο που χρειάζεται η οικονομία
Βασιλείου (Aναπληρωτής CEO Eurobank): H ελληνική επιχειρηματικότητα βρίσκεται σε μία νέα αφετηρία, με έμφαση στην ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας
Η συγκυρία είναι θετική, η επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας, μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, βρίσκει την ελληνική επιχειρηματικότητα σε μία νέα αφετηρία, με έμφαση στην ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας, επισήμανε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Κωνσταντίνος Βασιλείου, με την ευκαιρία της πραγματοποίησης στην Αθήνα της γενικής συνέλευσης του Trade Club Alliance με την συμμετοχή 14 μεγάλων διεθνών χρηματοπιστωτικών ομίλων του Trade Club Alliance.
Σήμερα, τόνισε ο Κωνσταντίνος Βασιλείου, είναι πιο επιτακτική από ποτέ η ανάγκη στήριξης των ελληνικών επιχειρήσεων ώστε να ενισχύσουν την εξωστρέφειά τους, να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους και να κερδίσουν νέες αγορές, συμβάλλοντας έμπρακτα στην αναπτυξιακή προσπάθεια της οικονομίας μας
Η Eurobank υποστηρίζει εδώ και χρόνια ότι δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς παραγωγική και ανταγωνιστική επιχειρηματικότητα.
Προσπαθούμε έμπρακτα να αποδεικνύουμε ότι διαθέτουμε και τη στρατηγική και την ικανότητα να συμβάλλουμε ακόμα πιο ενεργά στο νέο αναπτυξιακό κύκλο που χρειάζεται η ελληνική οικονομία, είπε ο κ. Βασιλείου και αναφέρθηκε αναλυτικά στις πρωτοβουλίες της τράπεζας προς την κατεύθυνση αυτή.
Αναφερόμενος στη λειτουργία του Trade Club Alliance επισήμανε μεταξύ άλλων ότι αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για τις επιχειρήσεις, να μηδενίζουν τις αποστάσεις, να ελαχιστοποιούν το ρίσκο και να κερδίζουν νέες αγορές σε όλο τον κόσμο.
Αυτήν την ευκαιρία τους προσφέρει η ψηφιακή διασύνδεση και όλες οι υπηρεσίες που αναπτύσσονται με τη συμβολή των τραπεζών.
Μια τέτοια πρωτοπόρα υπηρεσία είναι το Trade Corridor που θα έχουμε την ευκαιρία να αναπτύξουμε στη Θεσσαλονίκη.
Μέσω του Trade Corridor οι ίδιες οι τράπεζες θα αναλάβουν να εκπροσωπήσουν τους πελάτες τους που δεν κατάφεραν να έρθουν στην Ελλάδα, σε συναντήσεις με Έλληνες εξαγωγείς και να διερευνήσουν για λογαριασμό τους ευκαιρίες συνεργασίας.
Με άλλα λόγια, ο τραπεζίτης καλείται «να μπει στα παπούτσια» του πελάτη του και να διαπραγματευτεί για κείνον με γνώμονα το συμφέρον και τα ενδιαφέροντά του.
Ήδη έχουν προγραμματισθεί στη Θεσσαλονίκη συναντήσεις για 80 περίπου ξένους αγοραστές, πρόσθεσε.
Όπως είπε, μαζί με τις τράπεζες μέλη του Trade Club έχουμε την τιμή να υποδεχθούμε στο Go in Thessaloniki 60 μεγάλους εισαγωγείς από όλο τον κόσμο, για να συναντηθούν με 120 Έλληνες εξαγωγείς «συνομιλητές» τους σε εμπορικό και επιχειρηματικό επίπεδο μετατρέποντας τη Θεσσαλονίκη σε κέντρο του παγκόσμιου εμπορίου για λίγες μέρες.
O κ. Βασιλείου έκανε ειδική αναφορά στον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank Νίκο Καραμούζη, που, όπως τόνισε, με την οξυδέρκειά του εδώ και αρκετά χρόνια διέβλεψε τον καταλυτικό ρόλο που έχει η εξωστρέφεια για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και ξεκίνησε να υλοποιεί αυτή τη στρατηγική με αφετηρία τη δημιουργία του Exportgate και την πρωτοβουλία Go International.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης