Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Νέος υπουργός Άμυνας και νέος αρχηγός του γενικού επιτελείου στην Υεμένη

tags :
Νέος υπουργός Άμυνας και νέος αρχηγός του γενικού επιτελείου στην Υεμένη
Ο πρόεδρος της Υεμένης Mansur al Handi διόρισε τον πρώην επικεφαλής του γενικού επιτελείου M. Makdisi νέο υπουργό Άμυνας της χώρας.
Ο πρόεδρος της Υεμένης Mansur al Handi διόρισε τον πρώην επικεφαλής του γενικού επιτελείου M. Makdisi νέο υπουργό Άμυνας της χώρας.
Η απόφαση πάρθηκε ενόψει της μάχης με τους σιίτες αντάρτες Χούθι για την ανακατάληψη της πόλης Χοντάιντα, όπου βρίσκεται το λιμάνι με την υψηλότερη στρατηγική σημασία στη χώρα, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SABA.
Ο πρόεδρος της Υεμένης διόρισε επίσης τον πρώην επικεφαλής του γενικού επιτελείου ναυτικού A. Nahi νέο επικεφαλής του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας, κατά την ίδια πηγή.
Ο Makdisi ήταν επιτελάρχης από το 2005 ως το 2017, πριν ονομαστεί ειδικός σύμβουλος του προέδρου.
Η μάχη για τη Χοντάιντα, μέσω του λιμανιού της οποίας εισέρχονται στη φτωχότερη χώρα του αραβικού κόσμου τα τρία τέταρτα της ανθρωπιστικής βοήθειας και των εισαγόμενων εμπορευμάτων, έχει κλιμακωθεί την τελευταία εβδομάδα, με τη συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας -που επενέβη στον πόλεμο το 2015 στο πλευρό των δυνάμεων του Χάντι και εναντίον των Χούθι, οι οποίοι θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν- να εξαπολύει δεκάδες αεροπορικές επιδρομές.
Η σύρραξη στην Υεμένη έχει προκαλέσει τεράστιο αριθμό απωλειών μεταξύ των αμάχων και ανθρωπιστική καταστροφή στη χώρα της αραβικής χερσονήσου. Ο ΟΗΕ δεν διαθέτει ενημερωμένα στοιχεία για τον απολογισμό του πολέμου.
Η πιο πρόσφατη εκτίμηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που ανάγεται στον Αύγουστο του 2016, έκανε λόγο για τουλάχιστον 10.000 νεκρούς, αλλά οργανώσεις αρωγής τονίζουν ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι πολύ πιο υψηλός.
Εκατομμύρια άνθρωποι, σχεδόν ο μισός πληθυσμός της Υεμένης, βρίσκεται στα πρόθυρα του λιμού, σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις του ΟΗΕ. Μη κυβερνητικές οργανώσεις προειδοποίησαν την Τετάρτη ότι «14 εκατομμύρια άνδρες, γυναίκες και παιδιά» κινδυνεύουν «να λιμοκτονήσουν» στη χώρα αυτή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης