Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fed: Αμετάβλητο στο 2%-2,25% το εύρος επιτοκίων - Ισορροπημένοι κίνδυνοι για την οικονομία των ΗΠΑ

Fed: Αμετάβλητο στο 2%-2,25% το εύρος επιτοκίων - Ισορροπημένοι κίνδυνοι για την οικονομία των ΗΠΑ
Αμετάβλητα διατηρεί τα επιτόκια η Federal Reserve 
Αμετάβλητο στο 2%-2,25% διατήρησε το εύρος επιτοκίων η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve, Fed) των Ηνωμένων Πολιτειών, κατά τη διήμερη (7-8/11) συνεδρίαση της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής (FOMC), επιβεβαιώνοντας στις προσδοκίες αναλυτών και επενδυτών.
Όπως αναφέρει στο ανακοινωθέν της η Fed, (από την τελευταία συνεδρίαση, τον περασμένο Σεπτέμβριο ) η αγορά εργασίας συνέχισε να ενισχύεται, ενώ η οικονομική δραστηριότητα αυξάνεται με έντονο ρυθμό.
Οι θέσεις εργασίας αυξάνονται σημαντικά, με το ποσοστό ανεργίας να υποχωρεί συνεχώς
Οι δαπάνες των νοικοκυριών συνέχισαν να αυξάνονται με έντονο ρυθμό, ωστόσο η βελτίωση των επιχειρηματικών επενδύσεων επιβραδύνθηκε.
Σε δωδεκάμηνη βάση, τόσο ο γενικός όσο και ο δομικός (εκτός από τρόφιμα και ενέργεια) πληθωρισμός, παραμένουν κοντά στον στόχο του 2%, επισημαίνεται.
Η Τράπεζα αναμένει περαιτέρω επέκταση της οικονομικής δραστηριότητας, της αγοράς εργασίας και τιμή πληθωρισμού κοντά στο 2%, μεσοπρόθεσμα.
«Οι κίνδυνοι για τις οικονομικές προοπτικές φαίνονται σχεδόν ισορροπημένοι», σχολιάζεται, χωρίς να αναφερθεί κάτι για τις ενδιάμεσες εκλογές ή τις εμπορικές εντάσεις.
Να σημειωθεί πως η Επιτροπή (με δικαίωμα ψήφου) αποτελείται από τον πρόεδρο Jerome H. Powell και τους/τις: John C. Williams, Thomas I. Barkin, Raphael W. Bostic, Lael Brainard, Richard H. Clarida, Mary C. Daly, Loretta J. Mester και Randal K. Quarles.
Η Fed θα πραγματοποιήσει μία ακόμη συνεδρίαση για το έτος, τον Δεκέμβριο, με τις αγορές να αναμένουν μία νέα αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης