Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζονται οι απώλειες για τον χρυσό λόγω Fed - Στο -0,29% και τα 1.221,60 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Συνεχίζονται οι απώλειες για τον χρυσό λόγω Fed - Στο -0,29% και τα 1.221,60 δολ. ανά ουγγιά
Το πολύτιμο μέταλλο αναμένεται να καταγράψει τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Αύγουστο
Συνεχίζεται και σήμερα Παρασκευή (9/11) η πτώση για τον χρυσό, στον απόηχο της συνεδρίασης της Federal Reserve, όπου οι αξιωματούχοι της τράπεζας επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις για μία ακόμα άνοδο των επιτοκίων κατά το τρέχον έτος.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου καταγράφει πτώση της τάξεως -0,29% στα 1.221,60 δολ. ανά ουγγιά, υποχωρώντας κάτω από το επίπεδο στήριξης που είχαν ορίσει οι αναλυτές, στα 1.223 δολ. ανά ουγγιά.
Πλέον, το πολύτιμο μέταλλο έχει απωλέσει το 0,9% της αξίας του κατά την τρέχουσα εβδομάδα, ενώ αναμένεται να καταγράψει τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Αύγουστο.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η οποία ολοκληρώθηκε χθες (8/11), η Fed διατήρησε την πεποίθησή της ότι «η οικονομική δραστηριότητα έχει αυξηθεί με ισχυρούς ρυθμούς», υποδεικνύοντας ότι θα πραγματοποιήσει μία ακόμα αύξηση των επιτοκίων κατά τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου.
Η ανάπτυξη του αμερικανικού ΑΕΠ για τα τρία πρώτα τρίμηνο του 2018 έχει διαμορφωθεί κατά μέσο όρο στο 3,3% με τους αναλυτές εκτιμούν ότι η ανάπτυξη για το τελευταίο τρίμηνο του έτους θα ανέλθει στο 3%.
Μέχρι στιγμής, η Fed έχει αυξήσει τα επιτόκιά της τρεις φορές κατά το τρέχον έτος, ενώ αναμένεται να υπάρξουν τρεις επιπλέον αυξήσεις, η μία τον Δεκέμβριο και οι υπόλοιπες εντός του 2019.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι νομισμάτων, καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,15% στις 96,69 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης