Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Ν. Κορέας: Η συνάντηση μεταξύ ΗΠΑ και Β. Κορέας θα πραγματοποιηθεί σύντομα - Μικρής σημασίας η πρόσφατη αναβολή

ΥΠΕΞ Ν. Κορέας: Η συνάντηση μεταξύ ΗΠΑ και Β. Κορέας θα πραγματοποιηθεί σύντομα - Μικρής σημασίας η πρόσφατη αναβολή
Το νοτιοκορεατικό Υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι ο ανασχεδιασμός της συνάντησης δεν σχετίζεται με τις συνομιλίες αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου
Στο γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βόρεια Κορέα επιθυμούν να βρουν μία νέα ημερομηνία για τη συνάντηση των κορυφαίων αξιωματούχων της, αναφέρθηκε σήμερα (9/11) η υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας, Kang Kyung-wha, στον απόχη της αναβολής της συνάντησης του Αμερικανού ομολόγου της, Mike Pompeo, με αντιπροσωπεία της Πιονγιάνγκ στη Νέα Υόρκη.
Ειδικότερα, η υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας κατέστησε σαφές ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πει αναμφσισβήτητα ότι οι συνομιλίες έχουν αναβληθεί και θα πραγματοποιηθούν σε επαναπρογραμματισμένο χρόνο».
Ωστόσο, η ίδια τόνισε ότι η αναδιάταξη της συνάντησης δεν έχει καμία σχέση με τη δυναμική των συνομιλιών που σχετίζονται με την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, ενώ πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ δε φαίνεται να δίνουν μεγάλη σημασία στην καθυστέρηση της συνάντησης.
Σημειώνεται ότι το State Department είχε αναφέρει ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί «όταν το επιτρέψουν τα χρονοδιαγράμματα και των δύο πλευρών», καθώς και ότι «οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών συνεχίζονται».
Παράλληλα, η Kang Kyung-wha δήλωσε ότι η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μία μεγάλη τελετή αφιερωμένη στην επανασύνδεση των διακορεατικών σιδηροδρόμων και οδών πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης