Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Οικονομική η συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου, δεν αφορά τους διακριτούς ρόλους Κράτους – Εκκλησίας

Θεοδωράκης: Οικονομική η συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου, δεν αφορά τους διακριτούς ρόλους Κράτους – Εκκλησίας
Όταν ένας πρωθυπουργός μιλά για 10.000 προσλήψεις, ο πολίτης θα πρέπει να το μεταφράζει σε περισσότερους φόρους είπε ο κ.Θεοδωράκης
Την θέση ότι η συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είναι μια οικονομική συμφωνία διατύπωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.
«Δεν περιέχει τα ζητήματα που αφορούν τους προοδευτικούς πολίτες που ζητούν διακριτούς ρόλους Κράτους – Εκκλησίας» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Θεοδωράκης, ο οποίος ανέφερε ότι όταν ένας πρωθυπουργός μιλά για 10.000 προσλήψεις «ο πολίτης πρέπει να το μεταφράζει σε περισσότερους φόρους που θα πληρώσει ο ίδιος».
«Η κυβέρνηση παίρνει αποφάσεις για τους εύκολους ψηφοφόρους όπως είναι οι συνταξιούχοι και αγνοεί την νέα γενιά, τα παιδιά των συνταξιούχων.
Τα περισσευούμενα, λοιπόν, πρέπει να πάνε στα νέα παιδιά και στην μεσαία τάξη» είπε ο κ.Θεοδωράκης, ο οποίος σχετικά με τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας υποστήριξε ότι «δεν μπορεί η Εκκλησία να καθορίζει τα σχολικά βιβλία».
«Στο Ποτάμι μιλάμε για διακριτούς ρόλους με βάση το γερμανικό μοντέλο» τόνισε ο κ.Θεοδωράκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην επόμενη ημέρα του Ποταμιού.
«Ένα συντριπτικό ποσοστό των στελεχών μας αποφάσισε αυτόνομη πορεία του Ποταμιού.
Το Ποτάμι είναι χρήσιμο και τους επόμενους μήνες θα προσπαθήσει να προσεγγίσει τους ανθρώπους που ποτέ δεν τους χαρίστηκε τίποτα και ψάχνουν αυτό που τους ταιριάζει στην πολιτική» ανέφερε ο κ.Θεοδωράκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης