Βρετανία: Κατά 0,6% αναπτύχθηκε η οικονομία το γ΄ 3μηνο 2018, εντός των εκτιμήσεων

Βρετανία: Κατά 0,6% αναπτύχθηκε η οικονομία το γ΄ 3μηνο 2018, εντός των εκτιμήσεων
Το ΑΕΠ της Μεγάλης Βρετανίας επεκτάθηκε με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων δύο ετών
Με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων δύο ετών επεκτάθηκε η βρετανική οικονομία το τρίτο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (9/11) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της Βρετανίας αυξήθηκε κατά 1,5% σε ετήσια βάση, γεγονός που αποτελεί τον ταχύτερο ρυθμό από το τέταρτο τρίμηνο του 2016, ενώ σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, η οικονομία αυξήθηκε κατά 0,6%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ONS, και οι τέσσερις τομείς παραγωγής, οι υπηρεσίες, η βιομηχανία, οι κατασκευές και η γεωργία, σημείωσαν αύξηση κατά την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, με τον κλάδο υπηρεσιών να ενισχύεται κατά +0,4% και να συμβάλλει κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες στο ΑΕΠ.
Παράλληλα, η κατασκευαστική παραγωγή συνέχισε την ανοδική της πορεία, μετά την ασθενή έναρξη του έτους, ενώ ο μεταποιητικός κλάδος ενισχύθηκε για πρώτη φορά κατά το τρέχον έτος.
Η επέκταση του βρετανικού ΑΕΠ τροφοδοτήθηκε επίσης από τις καταναλωτικές δαπάνες, καθώς και από την αυξημένη απόδοση στο εμπόριο, ενώ αντίθετα οι επιχειρηματικές επενδύσεις υποχώρησαν σε τριμηνιαία βάση, εν μέσω αβεβαιότητας για τις μελλοντικές σχέσεις Βρετανίας και ΕΕ μετά το Brexit.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η ONS, η βιομηχανική παραγωγή της χώρας δεν παρουσίασε κάποια μεταβολή τον Σεπτέμβριο, σε μηνιαία βάση, καθώς η άνοδος στην παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου αντισταθμίστηκε από τη μείωση στους υπόλοιπους τομείς.
Η συνολική βιομηχανική παραγωγή για το τρίμηνο αυξήθηκε κατά 0,8% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, με τον μεταποιητικό κλάδο να καταλαμβάνει το 0,6% της σχετικής ανόδου.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS