Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Οι νέες αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος μας είναι καταδικασμένες να αποτύχουν - Δεν πρόκειται να μας επηρεάσουν

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Οι νέες αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος μας είναι καταδικασμένες να αποτύχουν - Δεν πρόκειται να μας επηρεάσουν
Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergey Ryabkov, τόνισε ότι η Μόσχα «απλώς αγνοεί αυτό το είδος εχθρικών κινήσεων»
Τη θέση ότι οι νέες κυρώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών σε βάρος της Ρωσίας είναι «καταδικασμένες να αποτύχουν», διατύπωσε σήμερα (9/10) ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Sergey Ryabkov, τονίζοντας παράλληλα ότι η Μόσχα δεν τις λαμβάνει υπόψη.
Ειδικότερα, ο κ. Ryabkov δήλωσε ότι «μπορούμε να δούμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, παρά τις επανειλημμένες δηλώσεις και προθέσεις να προχωρήσουν στην εξομάλυνση των σχέσεων, εξακολουθούν να προσπαθούν να ασκήσουν πίεση και να χρησιμοποιήσουν την πολιτική υπογόρευσης, η οποία είναι κατηγορηματικά απαράδεκτη για εμάς».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «άχρηστα και άκαρπα βήματα που έλαβε η Ουάσιγκτον δεν θα αλλάξουν τίποτα στην προσέγγιση της Ρωσίας και την αποφασιστικότητά της να ακολουθήσει τη δική της πορεία».
Παράλληλα, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι «δεν αισθανόμαστε κανέναν αντίκτυπο από αυτά τα βήματα, όσον αφορά τις συνθήκες υπό τις οποίες συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τα δικά μας σχέδια για οικονομική ανάπτυξη», προσθέτοντας ότι «όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική ζωή».
«Σε μεγάλο βαθμό, απλώς αγνοούμε αυτό το είδος εχθρικών κινήσεων», καταλήγει ο Sergey Ryabkov.
Αναφορικά με τις νέες κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν, ο Ρώσος διπλωμάτης ανέφερε ότι «οι μονομερείς κυρώσεις των ΗΠΑ στοχεύουν να βλάψουν τη βούληση του Ιράν», ενώ πρόσθεσε ότι η Τεχεράνη «έχει μακρά εμπειρία αντίστασης ενάντια στις κυρώσεις».
Σημειώνεται ότι η πλευρά της Μόσχας έχει καταστήσει σαφές ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες να διατηρήσει το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης μεταξύ Ιράν και Δύσης, παρά την αποχώρηση των ΗΠΑ νωρίτερα εντός του έτους.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης