Τράπεζα της Ιταλίας: Φιλόδοξοι οι στόχοι για την ανάπτυξη - Αυξάνεται το κόστος δανεισμού

Τράπεζα της Ιταλίας: Φιλόδοξοι οι στόχοι για την ανάπτυξη - Αυξάνεται το κόστος δανεισμού
Tο ρίσκο από την άνοδο στο κόστος δανεισμού, ακυρώσει την επίδραση του προϋπολογισμού
Την ελπίδα της για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της ιταλικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία θα σέβεται τους κανόνες και θα στηρίζει την οικονομία, εξέφρασε η Τράπεζα της Ιταλίας.
Όπως τονίζει η κεντρική τράπεζα της Ιταλίας, η επεκτατική πολιτική του προϋπολογισμού για το 2019, δεν εγγυάται την ανάπτυξη.
Και αυτό γιατί όπως εξηγεί, το ρίσκο από την άνοδο στο κόστος δανεισμού, ακυρώσει την επίδραση του προϋπολογισμού.
Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ιταλίας, οι προβλέψεις για την ανάπτυξη της ιταλικής οικονομίας είναι φιλόδοξες, δεδομένων των τρεχουσών οικονομικών συνθηκών.

Σε ετοιμότητα για πιθανή κρίση οι τράπεζες - «Ένεση» 2,75 δισ. για την προστασία καταθέσεων


Μέτρα για το ενδεχόμενο κρίσης στις αγορές λαμβάνουν οι ιταλικές τράπεζες, προκειμένου να προστατεύσουν τις καταθέσεις.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Il Messangero, πέντε κορυφαίες τράπεζες της Ιταλίας, θα προχωρήσουν σε «ένεση» ρευστότητας ύψους 2,75 δισ. ευρώ στο διατραπεζικό ταμείο για την προστασία των καταθέσεων (Fitd).
Οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων και το spread έχουν αυξηθεί ραγδαία τους τελευταίους μήνες, μετά την απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης να μπει σε τροχιά σύγκρουσης με την Κομισιόν για τον προϋπολογισμό του 2019.
Η αβεβαιότητα έχει εντείνει την ανησυχία για την κατάσταση των ιταλικών τραπεζών, δεδομένου του ύψους των κρατικών ομολόγων που κατέχουν.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Intesa Sanpaolo, UniCredit , Banco BPM, Ubi Banca and Banca Monte dei Paschi di Siena, συμφώνησαν να συνεισφέρουν ποσό 550 εκατ. ευρώ η καθεμία στο ταμείο.
Η Intesa Sanpaolo δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο, ενώ δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία με τις υπόλοιπες τράπεζες, όπως μεταδίδει το Reuters.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS