Τελευταία Νέα
Διεθνή

Malmstrom (Κομισιόν): Η απειλή των αμερικανικών δασμών στα οχήματα εξακολουθεί να υφίσταται - Απαιτείται περισσότερη σοβαρότητα

Malmstrom (Κομισιόν): Η απειλή των αμερικανικών δασμών στα οχήματα εξακολουθεί να υφίσταται - Απαιτείται περισσότερη σοβαρότητα
Η Επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ τόνισε ότι απαιτείται «πολύς δρόμος ακόμα» πριν επιτευχθεί συμφωνία με τις ΗΠΑ
Στο γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προχωρήσει σε αντίμετρα απέναντι σε ενδεχόμενους αμερικανικούς δασμούς στα αυτοκίνητα, αναφέρθηκε σήμερα (9/11) η Ευρωπαία Επίτροπος Εμπορίου, Cecilia Malmstrom, τονίζοντας ότι η Ουάσιγκτον δεν αντιμετωπίζει το ζήτημα με σοβαρότητα.
Ειδικότερα, μιλώντας ενώπιον των υπουργών Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η αξιωματούχος σημείωσε ότι «η απειλή των δασμών στα αυτοκίνητα από τις ΗΠΑ παραμένει πραγματική», διευκρινίζοντας παράλληλα ότι «υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος προτού υπάρξει μία συμφωνία».
Η Επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ πραγματοποίησε τις σχετικές δηλώσεις των απόηχο των προκαταρκτικών συνομιλιών με τη διαπραγματευτική αντιπροσωπεία των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στους στενότερους ρυθμιστικούς δεσμούς με την Ουάσιγκτον.
Ωστόσο, η ίδια τόνισε ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να δέιχνουν ελάχιστον ενδιαφέρον για την επίτευξη μίας νέας συμφωνίας με την ΕΕ για τους δασμούς.
Σημειώνεται ότι η Ευρωπαία Επίτροπος Εμπορίου θα συναντηθεί με τον Αντιπρόσωπο Εμπορίου των ΗΠΑ, Robert Lighthizer, στις 14 Νοεμβρίου στην Ουάσιγκτον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης