ΝΔ: Πλήρης η αποτυχία της κυβέρνησης να πετύχει υψηλή, διατηρήσιμη και βιώσιμη ανάπτυξη

ΝΔ: Πλήρης η αποτυχία της κυβέρνησης να πετύχει υψηλή, διατηρήσιμη και βιώσιμη ανάπτυξη
Είναι ανίκανη να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο αναφέρει η ΝΔ
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η ΝΔ κάνοντας λόγο για πλήρη αποτυχία της να πετύχει υψηλή, διατηρήσιμη και βιώσιμη ανάπτυξη.
Σε ανακοίνωση τους η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη και ο τομεάρχης Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και με αφορμή τις προβλέψεις της Φθινοπωρινής Έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υποστηρίζουν ότι «οι εκτιμήσεις όλων των οικονομικών οργανισμών, εντός και εκτός Ελλάδας, για την  οικονομική μεγέθυνση της χώρας, επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ανίκανη να πετύχει υψηλή, διατηρήσιμη και βιώσιμη ανάπτυξη».
«Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή κυβέρνηση επέστρεψε την οικονομία στην ύφεση το 2015 και το 2016.
Και στη συνέχεια απέτυχε παταγωδώς, αποκλίνοντας περίπου κατά 50%, στους αναπτυξιακούς στόχους για το 2017.
Αναθεώρησε προς τα κάτω την εκτίμηση για το 2018, όπως και για το 2019, κάτι που έπραξε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην Φθινοπωρινή Έκθεσή της.
Και προβλέπει συρρικνωμένους ρυθμούς μεγέθυνσης μέχρι το 2022.
Όλα αυτά διότι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα είναι ανίκανη να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο, το οποίο βέβαια και δεν διαθέτει.
Η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα εφαρμόσει διαφορετικό μίγμα δημοσιονομικής πολιτικής δίνοντας έμφαση στη μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, την πραγματοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών και την ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία,  με στόχο την επίτευξη υψηλής και διατηρήσιμης ανάπτυξης, τη δημιουργία καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS