Άνθιμος: Ο Ιερώνυμος εκτίθεται για μια συναλλαγή που επιχείρησε να κάνει με τον Τσίπρα

Άνθιμος: Ο Ιερώνυμος εκτίθεται για μια συναλλαγή που επιχείρησε να κάνει με τον Τσίπρα
Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, αναφέρθηκε στη συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο
Σκληρή κριτική τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο άσκησε ο Μητροπολίτης Άνθιμος με αφορμή τη συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα.
Σε δηλώσεις του στην εκπομπή “Τα εν Δήμω” της TV100, επεσήμανε ότι δεν ήταν ενημερωμένος για τις συζητήσεις που γίνονται σχετικά με το πλαίσιο της συμφωνίας εκκλησίας και πολιτείας και, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο κόστισε πάρα πολύ στον Μακαριότατο».
«Εγώ λυπούμαι για αυτό, γιατί ανήκουμε στην ίδια γενιά και δεν θέλουμε ένας Αρχιεπίσκοπος -και για το αξίωμά του και για τα όσα έχει προσφέρει στην Εκκλησία- σε μια στιγμή να εκτίθεται και να αποδοκιμάζεται για μια συναλλαγή την οποία επιχείρησε να κάνει μαζί με τον κ. πρωθυπουργό.
Αυτό δεν είναι ωραίο πράγμα, γιατί όλοι οι πολίτες -άνδρες – γυναίκες, αλλά ιδιαίτερα εκείνοι που ασκούν μεγάλα και βαριά λειτουργήματα- δεν πρέπει ποτέ να πέφτουν στη συνείδηση των πολιτών, διότι αυτό κάνει ζημιά στην ίδια την κοινωνία μας», σημείωσε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.
Σε διευκρινιστική ερώτηση εάν κατά την άποψή του ο Αρχιεπίσκοπος έχει πέσει στη συνείδηση των πολιτών, ο κ. Άνθιμος απάντησε: «Είναι δύσκολο να το πω, αλλά "ναι".
Όχι ο ίδιος –εγώ θα το μειώσω αυτό- όχι ο ίδιος, αλλά αυτό το οποίο επιχείρησε και συμφώνησε με τον πρωθυπουργό.
Υπάρχει μεγάλη αντίδραση από τον λαό, αδιακρίτως πολιτικών προτιμήσεων». 

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS