Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση Γερμανία: Προβάδισμα για την «προστατευόμενη» της Merkel στην «κούρσα» για την ηγεσία του CDU

Δημοσκόπηση Γερμανία: Προβάδισμα για την «προστατευόμενη» της Merkel στην «κούρσα» για την ηγεσία του CDU
Την «προστατευόμενη» της Angela Merkel, Annegret Kramp-Karrenbauer, υποστηρίζουν οι Γερμανοί συντηρητικοί για τη διαδοχή της ηγεσίας του CDU
Την «προστατευόμενη» της Angela Merkel, Annegret Kramp-Karrenbauer, δείχνουν να υποστηρίζουν οι Γερμανοί συντηρητικοί για τη διαδοχή της ηγεσίας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα (9/11/2018) για το τηλεοπτικό δίκτυο «ZDF».
Περίπου το 35% των υποστηρικτών του συντηρητικού μπλοκ, που περιλαμβάνει επίσης τη βαυαρική Χριστιανική Κοινωνική Ένωση (CSU), δήλωσαν ότι υποστηρίζουν την Kramp-Karrenbauer.
Ο επιχειρηματίας Friedrich Merz εξασφαλίζει το 33% και ο υπουργός Υγείας Jens Spahn το 7%.
Οι αντιπρόσωποι του CDU θα εκλέξουν νέο ηγέτη στο συνέδριο του κόμματος τον Δεκέμβριο, αλλά οι διαφορετικές απόψεις εντός του μπλοκ πιθανόν να διαμορφώσουν τον τρόπο με τον οποίο ψηφίζουν.
Όποιος κερδίσει, θα είναι υποψήφιος του CDU για την καγκελαρία στις επόμενες εθνικές εκλογές, το 2021.
Η Merkel δήλωσε ότι σκοπεύει να ολοκληρώσει την τέταρτη θητεία της, ωστόσο έχουν αυξηθεί οι εικασίες ότι θα μπορούσε να αποχωρήσει νωρίτερα, αν ο Merz ή ο Spahn κερδίσουν την ηγεσία του κόμματος.
Ο Merz διαβεβαίωσε σήμερα την καγκελάριο για την υποστήριξη και τη συνεργασία του σε περίπτωση που κερδίσει, όπως μεταδίδει το «Der Spiegel».
Ο επιχειρηματίας, ο οποίος είχε αποχωρήσει από την πολιτική μετά από σύγκρουση που είχε με τη Merkel, επανέλαβε το μήνυμα αυτό κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε χθες με βουλευτές του CDU στο Βερολίνο, σύμφωνα με το περιοδικό.
Ο Merz είναι πρόεδρος του γερμανικού βραχίονα της BlackRock, στα γραφεία του οποίου πραγματοποίησαν έρευνα οι εισαγγελείς του Μονάχου, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης έρευνας που διεξάγεται μεταπολεμικά στη Γερμανία για απάτες.
Ωστόσο η έρευνα αφορά την περίοδο 2007-2011, πριν από την ένταξη του Merz στο hedge fund.
Ο Spahn προέβη σε παρόμοιες διαβεβαιώσεις σε συνέντευξή του.
Ερωτηθείς αν η Merkel θα παραμείνει καγκελάριος για τα επόμενα τρία χρόνια, ο Spahn δήλωσε χαρακτηριστικά: «Γιατί όχι;».
Από την πλευρά της, η Kramp-Karrenbauer δήλωσε στην εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung» ότι η Merkel δεν έχει εκφράσει καμιά πρόθεση να αποχωρήσει από καγκελάριος.
Η δημοσκόπηση για το «ZDF» έδειξε ακόμη ότι περίπου το 63% θα ήταν ευχαριστημένο με την παραμονή της Merkel στην καγκελαρία μέχρι το 2021, έναντι του 34% που τάσσεται κατά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης