Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μάνθος (Αenaon Μarkets): Μόνο επιβεβαιωμένο κλείσιμο πάνω από τις 650 μονάδες θα δώσει λαβή στους αγοραστές

tags :
Μάνθος (Αenaon Μarkets): Μόνο επιβεβαιωμένο κλείσιμο πάνω από τις 650 μονάδες θα δώσει λαβή στους αγοραστές
Διάσπαση της αντίστασης θα οδηγήσει σε ένα ριψοκίνδυνο σπρώξιμο προς την κρίσιμη περιοχή 660-665 μονάδων
Την άνω πλευρά της πλάγιας κίνησης των τελευταίων εβδομάδων μεταξύ των 650 με 610 μονάδων φαίνεται διαγραμματικά να δοκιμάζει ο Γενικός Δείκτης του ελληνικού χρηματιστηρίου προσπαθώντας να δηλώσει ανοδικό «παρών» μέσα στη ζώνη αντίστασης των 640 με 650 μονάδων, αναφέρει στο εβδομαδιαίο του τεχνικό σχόλιο για την αγορά, ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης της Aenaon Markets, Απόστολος Μάνθος.
Επιβεβαιωμένη ανοδική τμήση με τουλάχιστον δύο ημερήσια κλεισίματα άνω των 650 μονάδων θα δώσει λαβή στους αγοραστές για ένα ριψοκίνδυνο σπρώξιμο προς την πολύ κρίσιμη περιοχή αναμέτρησης των 660 με 665 μονάδων.
Αντιθέτως εμφανή αδυναμία ανοδικής διαπερατότητας του σημείου των 650 μονάδων θα επαναφέρει το Γενικό Δείκτη σε έναν επανέλεγχο του μέσου της παραλληλόγραμμης ταλάντωσης πέριξ δηλαδή των 630 με 625 μονάδων, σημειώνει ο αναλυτής.
Η ανοδική διάσπαση κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης με αυξημένο τζίρο συναλλαγών του καθοδικού τόξου τάσης του περασμένου Ιουλίου, στις 1665 μονάδες, για το δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 άνοιξε ουσιαστικά το δρόμο για την αναμέτρηση με το ισχυρό επίπεδο αντίστασης των 1710 μονάδων.
Ανοδική κίνηση η οποία έχει επιφέρει μερική «χαλάρωση» της καθοδικής πίεσης, που είχε ασκηθεί χαμηλότερα των 1640 μονάδων.
Και εδώ όπως ανάλογα και στο Γενικό Δείκτη με τις 650 μονάδες κρίνεται ως απαραίτητη η ανοδική διαφυγή πάνω από το επίπεδο των 1710 μονάδων τοποθετώντας ως επόμενο στόχο τις 1780 μονάδες.
Οποιοδήποτε όμως βίαιο πισωγύρισμα προς το προαναφερόμενο σημείο των 1665 μονάδων θα προκαλέσει ρήγμα στο ανοδικό μοντέλο θέτοντας εκ νέου το σενάριο καθοδικής διερεύνησης της περιοχής στήριξης, που εκτείνεται από τις 1640 έως τις 1600 μονάδες.
Ως θετικό τεχνικό στοιχείο, αν και χρειάζεται επιβεβαίωση, θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε την ανοδική απόκλιση (divergence), που έχει αποτυπώσει ο δείκτης Σχετικής Δύναμης (RSI) στο ημερήσιο διάγραμμα τιμών παρά την πλάγια κίνηση του FTSE 25.
Τελικά η σθεναρή διατήρηση του άτμητου της ζώνης στήριξης των 462 με 456 μονάδων για το Τραπεζικό Δείκτη αναπτέρωσε το ανοδικό ηθικό των τραπεζικών μετοχών δημιουργώντας ένα πολύ βραχυχρόνιο ανοδικό στροφέα προς το επίπεδο ορόσημο των 563 με 550 μονάδων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης