Τελευταία Νέα
Διεθνή

Independent: Ο Salvini προωθεί νέο νόμο για την οπλοκατοχή στην Ιταλία, είναι πολιτισμός

Independent: Ο Salvini προωθεί νέο νόμο για την οπλοκατοχή στην Ιταλία, είναι πολιτισμός
O Salvini θέλει να επιβληθεί ως σκληρός ως προς τον νόμο και την τάξη.
Ο Salvini ο επικεφαλής της Lega προωθεί νέο νόμο για την οπλοκατοχή στην Ιταλία τονίζοντας ότι τα όπλα είναι πολιτισμός αναφέρει η Independent.
Η Ιταλία και ειδικά στην πόλη Brescia φημίζεται για τους κατασκευαστές όπλων και πυρομαχικών, όπως Beretta, Perazzi Benelli, Breda, Rizzini κ.α.
Ο Salvini έχει δεσμευτεί ότι θα εισάγει χαλαρότερους νόμους για την χρήση λειόκανων όπλων αλλά και ραβδωτών.
"Είναι παράδοση", δήλωσε ο κ. Salvini τονίζοντας ότι η χρήση όπλων είναι πολιτισμός.
Τον Σεπτέμβριο, η Ιταλική κυβέρνηση χαλάρωσε τους νόμους περί πυροβόλων όπλων, καθιστώντας δυνατή την κατοχή περισσότερων πυροβόλων όπλων, αλλά και ραβδωτών.
Οι αντίπαλοι του Salvini αναρωτιούνται τι σκοπιμότητες εξυπηρετεί με τις κινήσεις του αυτές ο Salvini.
Η εύκολη απάντηση φαίνεται να είναι πολιτική.
Ως υπουργός Εσωτερικών και αναπληρωτής πρωθυπουργός, ο Salvini έχει χαράξει μια στρατηγική με την μετανάστευση, κήρυξε πόλεμο κατά των ναρκωτικών και καλλιεργεί το αίσθημα δημόσιας ασφάλειας, παρόλο που οι εγκληματικές δραστηριότητες στην Ιταλία έχουν μειωθεί αισθητά.
Ορισμένοι θεωρούν ότι ο Salvini είτε θέλει να κάνει την Ιταλία ασφαλέστερη είτε σκοπίμως καλλιεργεί τον φόβο σε μια εποχή που οι ψηφοφόροι σε όλη την Ευρώπη αναζητούν ισχυρούς ηγέτες.
Η Ιταλία δεν έχει λόμπι πυροβόλων όπλων τόσο ισχυρό όσο το National Rifle Association in the United States το Εθνικό Συμβούλιο για τα πυροβόλα όπλα.
Αλλά ο Salvini θέλει να επιβληθεί ως σκληρός ως προς τον νόμο και την τάξη.
Με βάση δημοσκόπηση το 39% των Ιταλών δήλωσαν ότι τάσσονται υπέρ της ελαστικοποίησης των κριτηρίων απόκτησης πυροβόλων όπλων για αυτοάμυνα σε σχέση με 26% που ίσχυε το  2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης