Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Akar (υπ. Άμυνας Τουρκίας): Θα συνεχίσουμε την ίδια τακτική όσον αφορά το FIR

Akar (υπ. Άμυνας Τουρκίας): Θα συνεχίσουμε την ίδια τακτική όσον αφορά το FIR
Μετά την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, στις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου απάντησε και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Hulusi Akar
Η πρόθεση της Τουρκίας να μην αλλάξει τακτική όσον αφορά τον ελληνικό εναέριο χώρο και τις παραβιάσεις προκύπτει από τη δήλωση του υπουργού Άμυνας της χώρας, Hulusi Akar.
«Η Τουρκία θα συνεχίσει τις ίδιες εφαρμογές που ακολουθούσε μέχρι σήμερα σε ό,τι αφορά το FIR» επεσήμανε ο Akar προς απάντηση στους ισχυρισμούς του Πάνου Καμμένου ότι η Άγκυρα ζήτησε την άδεια για να εισέλθει στον ελληνικό FIR.
Έχει προηγηθεί ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών όπου ουσιαστικά υποβαθμίζεται η... αισιοδοξία του κ. Καμμένου για αλλαγή στάσης από την Τουρκία όσον αφορά τις παραβιάσεις.
Η Άγκυρα αναγνωρίζει ως εναέριο χώρο της Ελλάδας τα έξι ναυτικά μίλια και υποβάλλουν σχέδιο πτήσεις μόνο γι' αυτά, διεμήνυσε η Άγκυρα.
«Όπως είναι γνωστό, για τις πολιτικές και τις στρατιωτικές πτήσεις, μια χώρα οφείλει να ζητήσει άδεια χρήσης του εναέριου χώρου άλλης χώρας.
Η χώρα μας αναγνωρίζει φυσικά τα έξι μίλια εναέριου χώρου της Ελλάδας και ζητά άδειες πτήσης σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και συμβάσεις για πτήσεις προς και από την Ελλάδα.
Αυτή δεν είναι μια νέα πρακτική», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης