Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με ανύπαρκτο καθαρό τζίρο και πρωταγωνιστή τα ΕΛΠΕ

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με ανύπαρκτο καθαρό τζίρο και πρωταγωνιστή τα ΕΛΠΕ
Πρωταγωνιστής της σημερινής 9/11 συνεδρίασης τα Ελληνικά Πετρέλαια
ΑΓΟΡΑ: Ανύπαρκτος τζίρος. Αν δεν υπήρχαν τα πακέτα του Υγεία θα μιλούσαμε για συναλλαγές 22 εκατ. ευρώ και αυτές με δυσκολία. Πάλι είχες την αίσθηση ότι έχει κοπεί η σύνδεση και δεν περνάνε εντολές από την «κορδέλα». Κατάντια…

Το θετικό ότι έκλεισε με άνοδο και πάνω από τις 640 μονάδες, αλλά θέλουμε υπέρβαση των 650 μονάδων με τζίρο για να πούμε πως κάτι αλλάζει.

ΕΛΠΕ: Με τέτοια αποτελέσματα ήταν λογική η κίνηση της μετοχής. Στο +5,03% και στα 7,72 ευρώ με αποτίμηση 2,35 δισ. ευρώ. Ο όγκος ξεπέρασε τις 210 χιλ. τεμάχια. Το τέταρτο τρίμηνο θα είναι κρίσιμο για την τελική κερδοφορία.

Παρατηρείτε υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου που ίσως βλάψει τα δημοσιευμένα κέρδη. Πάντως και χωρίς την αποτίμηση των αποθεμάτων στο εννεάμηνο πάλι είναι φθηνή η μετοχή.

ΟΤΕ: Υψηλό ημέρας στις δημοπρασίες στα 10,43 ευρώ. Έγραψε χαμηλό στα 10,06 ευρώ και άλλαξαν χέρια 307 χιλ. τεμάχια.

LAMDA: Δεν μπόρεσε ούτε αυτή τη φορά να πάει πάνω από τα 6,25 ευρώ και να κάνει τη διαφυγή. Γύρισε στα 6,05 ευρώ με όγκο 43 χιλ. τεμάχια.

ΥΓΕΙΑ: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση και αναμένεται η δημόσια πρόταση. Υποψηφιότητα και αυτή για έξοδο από το ταμπλό του ΧΑ.

ΜΙΝΩΙΚΕΣ: Έχει πάρει απόφαση η γενική συνέλευση για έξοδο από το ταμπλό. Ήδη ο βασικός μέτοχος ελέγχει ποσοστό ικανό για να τη διαγράψει χωρίς πολλά-πολλά. Γίνονται αγορές στα 2,40 ευρώ στις τελευταίες συνεδριάσεις.

ΣΕΛΟΝΤΑ-ΝΗΡΕΥΣ: Εδώ περιμένουμε. Έχουν κάνει ομάδα οι μέτοχοι μειοψηφίας και ίσως καθυστερήσουν την έξοδο σε πρώτη φάση. Αν όμως θέλει ο μεγαλομέτοχος, και έχουμε πολλά παραδείγματα, συνήθως το πετυχαίνει.

ΝΕXANS: Παραμένει η εντολή του μετόχου μειοψηφίας, αλλά απέχει από το 10%. Η εντολή του διαφέρει 1 σεντ από τη δημόσια πρόταση και ο βασικός μέτοχος, έχει το μετοχολόγιο. Άρα μπορεί να κάνει κάποια τηλέφωνα να βρει αυτά που του λείπουν.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Χαμηλό ημέρας στα 4,73 ευρώ και υψηλό στα 5,12 ευρώ. Κλείσιμο στα 5,10 ευρώ και στο +7,37% με όγκο μόλις 8 χιλ. τεμάχια. Θα μπορεί να προχωρά και σε αγορές ιδίων μετοχών.

Θα πρέπει να δούμε αποτελέσματα χρήσης 2018 και ταμειακές ροές προκειμένου να δούμε αν θα πράξει σωστά. Βέβαια με τη δυναμική του κλάδου μάλλον τα αποτελέσματα θα είναι εντυπωσιακά.

ΟΛΘ: Στο +6,17% και στα 25,80 ευρώ με όγκο κάτω από 4 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 260 εκατ. ευρώ. Το λιμάνι είναι φθηνό και έχει προοπτικές, τώρα που κουμάντο κάνουν άλλοι.

ΠΕΡΣΕΥΣ: Στο +1,58% και στα 0,9650 ευρώ με όγκο κάτω από 7 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 16,6 εκατ. ευρώ. Είναι νωρίς εδώ να παιχτεί το στόρι της δημόσιας πρότασης και δεν ξέρουμε τι θα γίνει.

Αν μετρηθούν τα ποσοστά του δεύτερου και του τρίτου μετόχου που είναι ιδίων συμφερόντων (όμιλος Κυριακού) και θεωρηθούν ότι είναι ουσιαστικά ένας, τότε ίσως δεν χρειάζεται. Αν όχι τότε υπάρχει νέος μεγαλύτερος μέτοχος οπότε χρειάζεται.

Τώρα βέβαια υποθέσεις κάνουμε γιατί όπως είδαμε και με τα ΕΛΠΕ μπορούν να γίνουν πολλά. Το θέμα είναι ότι η εταιρεία πηγαίνει καλά και έχει περιορίσει δανεισμό. Αν τα πηγαίνει καλά και η Σελόντα στο μέλλον θα τα πηγαίνει και αυτή.

FOURLIS: Από τα χαμηλά των 4,33 ευρώ έφτασε μερικά σεντς κάτω από τα 5 ευρώ και διόρθωσε στα 4,77 ευρώ. Όλα τα παραπάνω σε λίγες συνεδριάσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης