Βρετανία: Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Μεταφορών, αδερφός του Boris Johnson

Βρετανία: Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Μεταφορών, αδερφός του Boris Johnson
Μαίνεται η πολιτική αβεβαιότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο 
Την παραίτησή του από υφυπουργός Μεταφορών στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου γνωστοποίησε σήμερα (9/11) o, αδερφός του Boris Johnson.
Ο Jo Johnson εξέφρασε τη διαφωνία του σε ό,τι αφορά την πολιτική της πρωθυπουργού Theresa May για το Brexit, ζητώντας να έχουν οι πολίτες τον τελευταίο λόγο, μέσω ενός νέου δημοψηφίσματος επί της συμφωνίας για την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε.
Ο κ. Johnson -υποστηρικτής του «Remain» στο δημοψήφισμα του 2016- σημείωσε πως η συμφωνία για το Brexit που προτείνεται τώρα, δεν έχει καμία σχέση με εκείνη η οποία προτάθηκε προ δύο ετών.
Έκανε, δε, λόγο για «τεράστιο λάθος», καθώς και για τη «μεγαλύτερη αποτυχία του Ηνωμένου Βασιλείου από την κρίση του Σουέζ».
Υπογράμμισε, επίσης, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στα πρόθυρα της μεγαλύτερης κρίσης του από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.
Όπως τόνισε, οι ελπίδες για μια εύκολη εμπορική συμφωνία αποδείχθηκαν ψευδαισθήσεις.
Είπε επίσης ότι ο αδερφός του, Boris, είναι εξίσου δυσαρεστημένος με εκείνον, καθώς με το καθεστώς που προωθείται, η Βρετανία θα χάσει τα προνόμια που της έδινε η συμμετοχή της στην Ε.Ε., ωστόσο θα συνεχίσει να έχει υποχρεώσεις απέναντι στις Βρυξέλλες.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS