Τελευταία Νέα
Πολιτική

WSJ: Μοναδικό «φωτεινό σημείο» για το κεντροδεξιό ΕΛΚ είναι η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης

WSJ: Μοναδικό «φωτεινό σημείο» για το κεντροδεξιό ΕΛΚ είναι η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Το μοναδικό κεντροδεξιό κόμμα που ενισχύεται στις δημοσκοπήσεις είναι η ΝΔ, τονίζει η Wall Street Journal
Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), αναμένεται, μεν, να καταστεί πρώτο στις Ευρωεκλογές τον Μάιο του 2019, αλλά στις περισσότερες χώρες τα κόμματα τα οποία ανήκουν σε αυτό βλέπουν συνεχώς τη δύναμή τους να μειώνεται, σημειώνει η Wall Street Journal.
Μάλιστα η αμερικανική εφημερίδα υπογραμμίζει ότι το μοναδικό κόμμα που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις έχει ισχυρές πιθανότητες να αναρριχηθεί στην κυβέρνηση είναι η Νέα Δημοκρατία.
«Μεταξύ των λίγων κεντροδεξιών κομμάτων που έχουν ελπίδες είναι η συντηρητική ελληνική Νέα Δημοκρατία, η οποία είναι φαβορί για να κερδίσει τις εκλογές το 2019, εξαιτίας της κόπωσης που έχει προκαλέσει ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.
Παράλληλα επισημαίνεται ότι τα κεντροδεξιά κόμματα συνεχώς χάνουν τη δύναμή τους σε Ιταλία, Γερμανία και Ισπανία, ενώ σε χώρες όπως Σουηδία, Πολωνία, Πολωνία και Ουγγαρία εάν δεν έχουν καταρρεύσει έχουν ως ηγέτες πολιτικούς που δεν ακολουθούν την κλασσική γραμμή της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς και ενίοτε έρχονται σε σύγκρουση με την ΕΕ.
Βάσει των δημοσκοπήσεων το ΕΛΚ θα κερδίσει την πρώτη θέση στις Ευρωεκλογές αλλά θα δει τη δύναμή του να υποχωρεί, ενώ οι Σοσιαλιστές κινδυνεύουν να βρεθούν στην τρίτη θέση, με του Φιλελεύθερους (μετά και την προσχώρηση σε αυτούς του κόμματος του Emmanuel Macron) να μοιάζουν ικανοί να κερδίσουν τη δεύτερη θέση.
«Το κεντροδεξιό ΕΛΚ θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να συνάψει κάποια συμμαχία, είτε με τους Σοσιαλιστές είτε με τους Φιλελεύθερους προκειμένου να διατηρήσει την ισχύ του στους ευρωπαϊκούς θεσμούς», εκτιμά ο Doru Frantescu, επικεφαλής του VoteWatch Europe, think tank με έδρα της Βρυξέλλες.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης