Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τουρκία: Τους επτά έφτασαν οι στρατιώτες που σκοτώθηκαν μετά από έκρηξη σε στρατιωτική βάση στα σύνορα με το Ιράν

Τουρκία: Τους επτά έφτασαν οι στρατιώτες που σκοτώθηκαν μετά από έκρηξη σε στρατιωτική βάση στα σύνορα με το Ιράν
Ο Tούρκος υπουργός Άμυνας είχε ανακοινώσει πως 25 στρατιωτικοί τραυματίσθηκαν σε «ατύχημα» που σημειώθηκε κατά τη βολή «πυρομαχικού βαρύ όπλου»
(Upd2) Τους επτά έφτασαν οι Τούρκοι στρατιώτες που σκοτώθηκαν και περίπου 20 αυτοί που τραυματίσθηκαν από έκρηξη που οφείλεται σε «ατύχημα» και σημειώθηκε χθες (9/11/2018) σε βάση του στρατού στη νοτιοανατολική Τουρκία.
«Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα που λάβαμε, είχαμε 7 μάρτυρες από την έκρηξη μιας αποθήκης πυρομαχικών στο Χακάρι και έχουμε εξάλλου 25 τραυματίες», δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα.
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας είχε ανακοινώσει πως 25 στρατιωτικοί τραυματίσθηκαν σε «ατύχημα» που σημειώθηκε κατά τη βολή «πυρομαχικού βαρύ όπλου» στη στρατιωτική βάση Σιουνγκιού Τεπέ, στην επαρχία Χακάρι, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και το Ιράν.
Ο υπουργός είχε προσθέσει πως οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν επτά στρατιώτες, η τύχη των οποίων αγνοείται.
Ο πρόεδρος Erdogan δεν έκανε λόγο γι' αυτούς τους αγνοούμενους και δεν διευκρίνισε αν οι στρατιώτες που ήταν χθες (9/11) αγνοούμενοι είναι εκείνοι των οποίων τον θάνατο ανακοίνωσε σήμερα.
Ερωτηθείς σχετικά με τις ακριβείς συνθήκες στις οποίες σημειώθηκε η έκρηξη, ο Erdogan δήλωσε πως ομάδα τεχνικών βρίσκεται επιτόπου για να τις αποσαφηνίσει.
H βάση όπου σημειώθηκε η έκρηξη βρίσκεται σε μια απομακρυσμένη και δύσκολα προσβάσιμη ορεινή ζώνη, θέατρο τακτικών αψιμαχιών ανάμεσα στους τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), μια οργάνωση που χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» από την Άγκυρα και τους δυτικούς συμμάχους της.
Ενδεικτικό ωστόσο της σοβαρότητας του περιστατικού είναι το γεγονός ότι ο υπουργός Άμυνας της χώρας και ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων μετέβησαν από χθες (9/11) στο Χακάρι, την έδρα της ομώνυμης επαρχίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης