Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρήγας: Η κοινωνία έχει ανάγκη επανεκκίνησης προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης – Σε στρατηγικό αδιέξοδο η ΝΔ

Ρήγας: Η κοινωνία έχει ανάγκη επανεκκίνησης προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης – Σε στρατηγικό αδιέξοδο η ΝΔ
"Η πολιτική κουλτούρα του ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράζεται από τη λογική της λήψης μέτρων προς εξασφάλιση ψήφων", αναφέρει ο Π. Ρήγας
«Η εποχή των μνημονίων τελείωσε.
Η κοινωνία έχει ανάγκη επανεκκίνησης προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και όχι της ύφεσης που προκάλεσαν τα προγράμματα προσαρμογής», αναφέρει ο αναπληρωτής Yπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξή του στην "Εφημερίδα των Συντακτών".
Όπως σημειώνει, «οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ και όσα άλλα θα ακολουθήσουν αποτελούν το ελάχιστο δυνατό στο πλαίσιο αυτής της επανεκκίνησης».
Υπογραμμίζει δε, πως «η πολιτική κουλτούρα του ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράζεται από τη λογική της λήψης μέτρων προς εξασφάλιση ψήφων», καθώς «η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι χαράσσει και εφαρμόζει πολιτικές ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους, με γνώμονα την επίλυση προβλημάτων που ταλαιπώρησαν για χρόνια την ελληνική κοινωνία» .
«Στις εκλογές στο τέλος της τετραετίας ο λαός θα δει, θα κρίνει και θα συγκρίνει και πάνω από όλα θα εμπνευστεί», αναφέρει χαρακτηριστικά και τονίζει ότι η ΝΔ βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο.
Κληθείς να απαντήσει στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για προεκλογική παροχολογία με αφορμή τα αναδρομικά των στρατιωτικών, τα οποία θα πληρωθούν μαζί με εκείνα των πανεπιστημιακών και των γιατρών, ο κ. Ρήγας επισημαίνει ότι  «θα πρέπει κάποτε η αντιπολίτευση, κυρίως η αξιωματική -χωρίς αυτό να απαλλάσσει τα άλλα κόμματα - να καθορίσει ποια είναι η θέση της και να πει ανοιχτά στον ελληνικό λαό τι προτείνει.
Είναι γεγονός πως η Ν.Δ. βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο, όπως φαίνεται από την αδυναμία της να αρθρώσει μια εναλλακτική πρόταση.
Αυτό οφείλεται στα βαρίδια του παρελθόντος που κουβαλάει σε συνδυασμό με τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες της.
Εμείς προχωράμε σε συγκεκριμένης στόχευσης παρεμβάσεις, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας και στη βάση των αναγκών της κοινωνίας».
«Το εάν η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης θεωρούν προεκλογική περίοδο όλη την τετραετία, καθώς μόνιμη επωδός τους είναι το αίτημα για προσφυγή στις κάλπες, αποτελεί δικό τους πρόβλημα», τονίζει χαρακτηριστικά και προσθέτει πως «από εδώ και πέρα και μέχρι το τέλος της συνταγματικής θητείας αυτής της κυβέρνησης θα βρεθούν στην άβολη γι' αυτούς θέση να αλαλάζουν περί νέου μνημονίου του ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα να ψηφίζουν τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού λαού που θα φέρνουμε προς ψήφιση στη Βουλή».
Περαιτέρω, αναφέρει ότι «ο συνδικαλισμός στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί μια ώριμη ανάγκη και ταυτόχρονα ένα νέο εγχείρημα» και πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που θεσμοθέτησε τον συνδικαλισμό εντός των Ενόπλων Δυνάμεων, συμβάλλοντας στην εμβάθυνση της δημοκρατίας και την ενίσχυση των συνταγματικών δικαιωμάτων του ένστολου προσωπικού.
Ακόμη, ξεκαθαρίζει ότι κόμμα και κυβέρνηση αποτελούν δύο εντελώς διακριτές οντότητες με διαφορετικές αποστολές, που όμως εργάζονται για τον κοινό στρατηγικό σκοπό που είναι ο απεγκλωβισμός της κοινωνίας από τον φαύλο κύκλο της οικονομικής κρίσης και η ενίσχυση βασικών εννοιών που δίνουν στην πολιτική αριστερό και προοδευτικό πρόσημο, αλλά και περιεχόμενο.
Χαρακτηρίζει ως «άστοχο» τον ισχυρισμό περί «αμερικανοποίησης» της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα και σημειώνει πως «το θέμα δεν είναι αν τα όποια αμερικανικά, ρωσικά ή κινεζικά συμφέροντα συμπίπτουν με δικές μας επιλογές και κινήσεις, αλλά αν αυτές οι επιλογές μας και αυτές οι κινήσεις υπηρετούν τα εθνικά συμφέροντα και την υπόθεση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή».
Τέλος, για τα ευρήματα του πορίσματος των επιθεωρητών υγείας για την καρδιοχειρουργική κλινική του 401 ΓΣΝΑ ο κ. Ρήγας αναφέρει ότι «η διερεύνηση μια τέτοιας υπόθεσης κρίνεται ως διαδικασία στο τέλος και στο σύνολό της και όχι σε επιμέρους φάσεις της», προσθέτοντας ότι τηρούνται όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και οι καταγγελίες που υπήρχαν βρίσκονται ήδη σε δρόμο διερεύνησης από τις αρμόδιες αρχές της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης μετά και την κοινοποίηση του πορίσματος του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας και «το όλο θέμα είναι υπό τη στενή μας παρακολούθηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης