Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Δικαστήριο της Ρώμης αθώωσε τη Δήμαρχο της πόλης για υπόθεση διαπλοκής - Di Maio: Τα ΜΜΕ είναι διεφθαρμένα

Reuters: Δικαστήριο της Ρώμης αθώωσε τη Δήμαρχο της πόλης για υπόθεση διαπλοκής - Di Maio: Τα ΜΜΕ είναι διεφθαρμένα
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Luigi Di Maio, ηγέτης του Κινήματος των 5 Αστέρων υπερασπίστηκε την τιμή της Δημάρχου χαρακτηρίζοντας τους δημοσιογράφους "πανούκλα"  
Δικαστήριο της Ρώμης αθώωσε τη Δήμαρχο της πόλης Virginia Raggi από τις κατηγορίες για ψευδή κατάθεση υπέρ του διορισμού του διευθυντή της υπηρεσίας Τουρισμού της Ρώμης, Renato Marra, ο οποίος είναι αδελφός στενού της συνεργάτη.
Οπως αναφέρει το Reuters οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει την ποινή φυλάκισης έως και 10 μηνών της Δημάρχου , η οποία εξελέγη η πρώτη γυναίκα δήμαρχος της Ρώμης το 2016 με το κίνημα των 5 Αστέρων.
Η αθώωσή της από το δικαστήριο της Ρώμης βάζει τέλος στα σενάρια που ήθελαν το Κίνημα να περνά κρίση λόγο της υπόθεση διαπλοκής.
Κι αυτό γιατί το Κίνημα των 5 Αστέρων προωθεί την εικόνα του «καθαρού και αμόλυντου» από σκάνδαλα διαφθοράς.
Η 40χρονη δήμαρχος μετά την ανακοίνωση της απόφασης σε ανάρτησή της στο Twitter έγραψε πως «αυτή η φράση απομακρύνει δύο χρόνια λάσπης.
Τώρα θα προχωρήσουμε, με το κεφάλι μας ψηλά, για τη Ρώμη, την αγαπημένη μου πόλη και για τους πολίτες της ».
Ο δικαστής δήλωσε ότι η Raggi δεν ήταν ένοχη επειδή δεν ήξερε ότι διαπράττει έγκλημα ή δεν γνώριζε τα πραγματικά γεγονότα όταν συναντήθηκε με το Marra.
Ο αναπληρωτής Ιταλός πρωθυπουργός Luigi Di Maio, ηγέτης του Κινήματος των 5 Αστέρων υπερασπίστηκε την τιμή της Δημάρχου λέγοντας οτι η Raggi είχε "σφαγιαστεί" από τους δημοσιογράφους οι οποίοι είναι "άχρηστα τσακάλια" στην προσπάθεια τους να αποδείξουν ότι το κόμμα γύρισε την πλάτη στη Raggi.
"Η πραγματική πανούκλα αυτής της χώρας είναι η πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης, διανοητικά και ηθικά διεφθαρμένων, η οποία διεξάγει πόλεμο κατά της κυβέρνησης, προσπαθώντας να την μειώσει", πρόσθεσε ο Di Maio στο Facebook.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης