Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel και Macron αποτίουν φόρο τιμής στους πεσόντες του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου στην επέτειο των 100 χρόνων

Merkel και Macron αποτίουν φόρο τιμής στους πεσόντες του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου στην επέτειο των 100 χρόνων
Το μήνυμα από τη θυσία εκείνων των στρατιωτών είναι Ποτέ ξανά!, είναι να μην επιτρέψουμε ποτέ στα πιο αδύναμα ένστικτά μας να μας χωρίσουν
Εκατό χρόνια μετά το τέλος του Α' παγκόσμιου πολέμου A. Merkel και Em. Macron συναντήθηκαν στο Παρίσι για να αποτίσουν φόρο τιμής στα 3 εκατομμύρια Γάλλων και γερμανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στη διάρκεια του πολέμου.
Κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου και ακουμπώντας τα κεφάλια τους οι δύο ηγέτες των χωρών που τότε ήταν εχθροί παραβρέθηκαν στη τελετή για τον εορτασμό του πρώτου αιώνα που άφησε πίσω του πάνω από 10 εκατομμύρια νεκρούς και να δείξουν την συμφιλίωση και την ανανέωση της φιλίας μεταξύ των εχθρών των δύο παγκόσμιων πολέμων.



Στις 11 Νοεμβρίου του 1918 μια γερμανική αντιπροσωπεία υπέγραψε την Εκεχειρία πριν από την ανατολή του ηλίου στον κυβερνήτη των γαλλικών δυνάμεων, Ferdinand Foch σε τρένο που διέσχιζε το δάσος Compiegne.
Λίγες ώρες αργότερα, στις 11:00, ο πόλεμος τελείωσε.
«Η Ευρώπη βρίσκεται σε ειρήνη εδώ και 73 χρόνια. Έχουμε ειρήνη γιατί τη θέλουμε, επειδή η Γερμανία και η Γαλλία επιθυμούν την ειρήνη», δήλωσε ο Macron έχοντας στο πλευρό του τη γερμανίδα καγκελάριο, αναφερόμενος στην ειρήνη από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου το 1945.
«Το μήνυμα από τη θυσία εκείνων των στρατιωτών είναι « Ποτέ ξανά! ». Είναι να μην επιτρέψουμε ποτέ στα πιο αδύναμα ένστικτά μας να μας χωρίσουν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης