Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Συνομιλίες Τrump με Erdogan στο Παρίσι για την υπόθεση Khashoggi και τον τρόπο αντίδρασης

Reuters: Συνομιλίες Τrump με Erdogan στο Παρίσι για την υπόθεση Khashoggi και τον τρόπο αντίδρασης
Ο Τούρκος πρόεδρος αποδίδει κατηγορηματικά την ευθύνη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου στη Σαουδική Αραβία
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ , Donald Τrump,  μίλησε στο Παρίσι με τον τούρκο πρόεδρο, Tayyip Erdogan,  για την αντίδραση σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας του Khashoggi, μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο σχετική ενημέρωση από τον Λευκό Οίκο.
Η συνομιλία των δύο ηγετών έγινε κατά τη διάρκεια του σαββατιάτικου δείπνου που παρέθεσε ο Emmanuel Macron σε όλους τους αρχηγούς κρατών, που έχουν μεταβεί στη Γαλλία για την επέτειο των 100 χρόνων από το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.
Σημειώνεται ότι ο δημοσιογράφος Khashoggi, που ήταν επικριτής του πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας Mohammed Bin Salman,  δολοφονήθηκε στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη από μία ομάδα που είχε στείλει το Ριάντ.
Οι σαουδαραβικές αρχές παραδέχτηκαν τη δολοφονία, ωστόσο, η σορός του Khashoggi δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής.
Ο Erdogan αποκάλυψε το Σάββατο 10/11 ότι ηχογραφημένο υλικό από τη δολοφονία του Khashoggi στο προξενείο έχει παραδοθεί στις κυβερνήσεις της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Γαλλίας, προσθέτοντας ότι η επιχείρηση εξόντωσης του δημοσιογράφου έγινε κατ' εντολή των υψηλότερων κλιμακίων της σαουδαραβικής κυβέρνησης.
Ο Trump από την πλευρά του αναμένεται να διαμορφώσει μια πολύ ισχυρή γνώμη μέχρι την προσεχή εβδομάδα για τη δολοφονία του Khashoggi και την αντίδραση της Ουάσιγκτον, όπως ανέφερε στις 7/11, προσθέτοντας ότι συνεργάζεται με το Κογκρέσο, την Τουρκία και τη Σ. Αραβία για να διαπιστωθεί ποιος έχει την ευθύνη.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης