Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμβιβασμό με την ΕΕ για τη μείωση του ελλείμματος ζητάει ο Tria - Εξετάζεται αυτόματος μηχανισμός

Συμβιβασμό με την ΕΕ για τη μείωση του ελλείμματος ζητάει ο Tria - Εξετάζεται αυτόματος μηχανισμός
H Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε στη Ρώμη προθεσμία μέχρι την Τρίτη (13/11, προκειμένου να παρουσιάσει έναν νέο προϋπολογισμό
Σε συμβιβασμό με την Κομισιόν επιδιώκει να έλθει ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Giovanni Tria, ενώ μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την εκπνοή του τελεσιγράφου (13/11) που έχει αποστείλει η Κομισιόν στη Ρώμη για την αναθεώρηση του νέου κρατικού προϋπολογισμού.
Όπως αναφέρει σήμερα (11/11/2018) ο ιταλικός Τύπος, ο Tria προσπαθεί να αναθεωρήσει επί τα χείρω την εκτίμηση του προϋπολογισμού για την οικονομική ανάπτυξη το 2019 με στόχο να επιτύχει συμφωνία με την Κομισιόν.   
Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών επιδιώκει να αναθεωρήσει την εκτίμηση για την αύξηση του ΑΕΠ το 2019 στο 1% ενώ η Il Messaggero, αναφέρει, πως θα μειώσει την σχετική πρόβλεψη για την ανάπτυξη στο 1,2% έναντι της αρχικής για 1,5%.
Επίσης και οι δυο εφημερίδες υποστηρίζουν, πως ο Tria εξετάζει τη δυνατότητα να συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό ένας αυτόματος μηχανισμός που θα μειώνει τις δημόσιες δαπάνες στην περίπτωση κατά την οποία το έλλειμμα θα αυξηθεί πέρα από το καθορισμένο όριο.
Η Κομισιόν ανακοίνωσε την Πέμπτη (8/11), πως η ανάπτυξη της ιταλικής οικονομίας θα παρουσιάσει βραδύτερους ρυθμούς, επισημαίνει το Reuters.
Ειδικότερα προέβλεψε ανάπτυξη 1,2% το 2019 και ανοδική τάση του δημοσιονομικού ελλείμματος.  
Από την πλευρά του ο Tria, παρατήρησε ότι μια απότομη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της κυβέρνησης, όπως απαιτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα συνιστούσε αυτοκτονία για την οικονομία της Ιταλίας.
Πρόσθεσε δε ότι η οικονομική επιβράδυνση έκανε έναν επεκτατικό προϋπολογισμό ακόμα πιο απαραίτητο.
Η Κομισιόν εγκαλεί τη Ρώμη, πως έχει αγνοήσει τις προειδοποιήσεις για μείωση του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους, που είναι το δεύτερο υψηλότερο στην Ευρωζώνη.
Υπενθυμίζεται, πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε στη Ρώμη προθεσμία μέχρι την Τρίτη (13/11, προκειμένου να παρουσιάσει έναν νέο προϋπολογισμό ενώ σε διαφορετική περίπτωση την απειλεί με την επιβολή κυρώσεων.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης