Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Με τρένα η μεταφορά του Καναδικού αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ μετά το μπλοκάρισμα στον αγωγό Keystone XL

Reuters: Με τρένα η μεταφορά του Καναδικού αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ μετά το μπλοκάρισμα στον αγωγό Keystone XL
Αυτό αναμένεται να αυξήσει την τιμή του πετρελαίου στις ΗΠΑ καθώς η μεταφορά με τρένα είναι δαπανηρή και επιρρεπής σε διαρροές 
Τη μεταφορά του αργού Καναδικού πετρελαίου προς τις ΗΠΑ σε στερεά μορφή με βαγόνια τρένου συζητούν πλέον οι Πετρελαιοπαραγωγοί με τις Εταιρείες σιδηροδρόμων της χώρας.
Οπως αναφέρει το Reuters η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την χθεσινή (10/11) απόφαση δικαστηρίου της Μοντάνα να μπλοκάρει την κατασκευή του αγωγού Keystone XL που έχει αναλάβει η Καναδική TransCanada Corp βάζοντας εμπόδια σε ένα σχέδιο που έφερε την υπογραφή Trump.
Έτσι, το ακατέργαστο πετρέλαιο θα μεταφέρετε σε αμαξοστοιχίες που ανήκουν στην καναδική Εθνική Σιδηροδρομική Εταιρεία και την Pacific Railway Limited.
Ωστόσο αυτό αναμένεται να αυξήσει της τιμή του πετρελαίου στις ΗΠΑ καθώς ο τρόπος αυτός μεταφοράς είναι δαπανηρός και επιρρεπής σε διαρροές και μερικές φορές καταστροφικά ατυχήματα, όπως ο εκτροχιασμός που συνέβη το 2013 στο Lac Megantic του Κεμπέκ που σκοτώθηκαν δεκάδες ανθρώπους.
Οι εταιρείες σιδηροδρόμων πάντως, που προσπαθούν να επωφεληθούν από τις συγκυρίες ισχυρίζονται ότι το στερεό ακατέργαστο αργό πετρέλαιο, που δεν έχει μεταφερθεί εμπορικά στον κόσμο, μπορεί να μεταφερθεί πιο φτηνά, αποτελεσματικά και με λιγότερους περιβαλλοντικούς κινδύνους από το υγρό αργό σε δεξαμενόπλοια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης